Buurtcamping Geleen-Zuid/De Kluis gaat weer van start

24 jul , 12:00 Nieuws
buurtcamping geleen 2024 4
In Nederland worden dit jaar ongeveer 65 buurtcampings georganiseerd. Een van die buurtcampings komt in Geleen-Zuid.
Om dat voor elkaar te krijgen hebben zich ongeveer 20 vrijwilligers namens het bestuur van het Wijkplatform Geleen-Zuid & de Kluis uit de naad gewerkt om ook dit jaar een Buurtcamping van de grond te krijgen voor onze gezinnen met kinderen.
Het gaat vooral om de gezinnen die door omstandigheden niet op vakantie kunnen gaan. Dat zijn niet alleen de gezinnen van Geleen-Zuid en De Kluis. Zolang er plek is op het kampeerterrein zijn andere gezinnen ook van harte welkom. Wij zijn er voor iedereen.
De Buurtcamping is - net als bij de 2 vorige edities - ook nu weer op het grasveld tegenover de flatwoningen in de Lienaertsstraat. De camping opent op vrijdag 2 augustus om 12:00 uur en sluit zondag 4 augustus om 18 uur.
Het wordt een feest! Vooral voor de kinderen. Er zijn mooie attracties, zoals een stormbaan en een tobbedansbaan. De kinderen (en als ze willen natuurlijk ook de ouders) kunnen meedoen aan spelletjes of ze kunnen tekenen of schilderen of actief meedoen aan andere activiteiten. En ’s avonds zijn er ook allerlei activiteiten van muziek en dans. Te veel om op te noemen. Alle deelnemers worden op een goeie manier beziggehouden. Actief en passief.
Na afloop van het feest gaat iedereen die een tentje, vouwwagen of toercaravan heeft, lekker slapen (vanaf 23:00 uur is het stil op de Buurtcamping). ’s Ochtends staat het ontbijt alweer klaar en in de loop van de dag volgen nog de lunch en het avondeten. Dat is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Wat is dan die prijs?

Alles wordt duurder, ook voor ons. Het streven is om de mensen die niet veel te besteden hebben voor een klein bedrag op de Buurtcamping kunnen komen om daar te genieten van het vakantiegevoel. De entreeprijs voor een heel weekend - met alles erop en eraan – is 20 euro per persoon (vanaf 13 jaar). Het enige dat de deelnemers verder zelf moeten betalen of zelf moeten meenemen is frisdrank of iets anders. Verder alleen maar een goed humeur, maar dat komt altijd goed.
Iedereen wordt geacht om zijn eigen tent, vouwwagen of toercaravan mee te nemen naar het campingterrein als hij of zij op de camping wil blijven slapen. Er zijn wel enkele tentjes beschikbaar voor mensen die er geen hebben, maar het aanbod is beperkt. Laat dus bijtijds weten of je een tentje wilt lenen. Als ze allemaal uitgeleend zijn is het jammer maar helaas…
Dan zijn er natuurlijk ook mensen die niet willen of kunnen kamperen, maar wel op bezoek willen komen. Zij betalen 10 euro per persoon (vanaf 13 jaar) om de camping te bezoeken, mee te doen aan de activiteiten en kunnen ook mee-eten.
Kaarten zijn ook te koop in De Zuidkamer en ook bij de kassa op het campingterrein (als je wil wachten tot de Buurtcamping opengaat).
buurtcamping Geleen-Zuid/De Kluis
Meld je aan voor de buurtcamping!
buurtcamping Geleen-Zuid/De Kluis
Wat is er allemaal te beleven?
buurtcamping Geleen-Zuid/De Kluis
Stoere stormbaan op de buurtcamping.