BWO doet aangifte tegen directeur De Geerhorst in Sittard

30 apr 2018, 12:05 Nieuws
pi de geerhorst sittard
De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft klachten van gedetineerden ontvangen over penitentiaire inrichting De Geerhorst in Sittard.
Een aantal gedetineerden heeft zich beklaagd over het feit dat er cocaïne wordt binnengesmokkeld. Er zou zelfs een huisdealer actief zijn. Verder is sprake van groeiende agressie binnen de inrichting. Er zouden regelmatig schermutselingen zijn en er wordt druk uitgeoefend op de gedetineerdencommissie. Verder vinden de klagers dat de gevangenisdirectie een dictatoriaal regime voert.
De BWO stelt dat de directie van De Geerhorst niet wil dat gevangenen contact opnemen met de pers. Daarom schakelen zij de bond in. Die heeft inmiddels het ministerie van Veiligheid en Justitie aangeschreven over deze zaak.
De BWO stelt dat de gevangenisdirecteur weinig of niets doet om de drugshandel terug te dringen. De BWO vindt dan ook dat de directeur zich schuldig maakt aan het faciliteren van de handel in drugs en daarom strafbaar handelt. De directeur moet daarom volgens de BWO worden vervolgd.