Carboon geeft concert in de Hanenhof

20 aug 2015, 12:42 Nieuws
henk steijvers en ben erkens1
Op 1 november vindt in Geleen dan tóch een concert plaats van de befaamde dialectgroep Carboon. Zaterdag 22 augustus start de voorverkoop. Er zijn 600 kaarten beschikbaar.
Het is de organisatie van Mama's Pride Festival gelukt om de band te contracteren voor een optreden in de Hanenhof. Een concert dat in het Jaar van de Mijnen natuurlijk niet mag ontbreken in de voormalige zetel van de destijds modernste steenkolenmijn van Europa, Staatsmijn Maurits.
Dit is het laatste concert dat Carboon heeft aangekondigd. Vier andere concerten, die dit najaar in Theater Heerlen plaatsvinden, zijn al allemaal uitverkocht.
Kaarten à € 17,50 zijn vanaf 22 augustus in de voorverkoop uitsluitend te verkrijgen bij een van onderstaande adressen in Geleen:
  • Vanaf 09:00 uur 's ochtends
    - Boekhandel Dit&Dat - Zuidhof 23-24, Geleen-Zuid
    - Tabak- en Gemakswinkel Borée - Bloemenmarkt 35, Lindeheuvel
  • Vanaf 14:00 uur 's middags
    - Café Amadeus - Markt 34, Geleen-Centrum
    - Café Wilhelmina - Peschstraat 48, Oud-Geleen
Bij elk voorverkoopadres zijn 150 kaarten te koop.
Witste nog...
Bijna veertig jaar na het verschijnen van de legendarische Limburgse LP 'Witste Nog Koempel?', wordt deze op initiatief van singer-songwriter Joep Pelt integraal op het podium uitgevoerd door originele leden van de streekgroep Carboon. Behalve nummers van dit gouden debuut-album, zullen er ook enkele nummers van het tweede Carboon-album 'De Letste Koempel' worden gespeeld. De prachtige liedjes over het Limburgs mijnverleden worden zo nog één keer op het podium tot leven gewekt.
Carboon-covers op vinyl
Mama's Pride ontvangt voor het organiseren van het concert een bijdrage van zowel de Gemeente Sittard-Geleen als M2015. Het is niet de eerste keer dit jaar dat het festival aanhaakt bij het Jaar van de Mijnen. Het popfestival opende haar 21e editie in mei met het Mijn Carboon-project waarbij jonge Limburgse popgroepen een eigentijdse cover van een Carboon nummer lieten horen.
Dat succesvolle project krijgt óók een vervolg: op dit moment worden de nieuwe versies opgenomen in een studio, waarna er een vinyl-album van zal verschijnen. Het album zal voor het eerst te koop zijn tijdens het Carboon-concert op zondag 1 november.