Carboon, zo sjoon

02 nov 2015, 20:29 Nieuws
2015carbooncduitreiking
Het had er de schijn van dat tijdens M2015 - Het Jaar van de Mijnen - geen concert van Carboon in Geleen zou plaatsvinden. Mede dankzij de inzet van de organisatie van Mama’s Pride Festival lukte het toch om de band te contracteren voor een concert in de Hanenhof.
Een concert dat in het Jaar van de Mijnen natuurlijk niet mocht ontbreken in de voormalige zetel van de destijds modernste steenkolenmijn van Europa, Staatsmijn Maurits. Het optreden dat de legendarische dialectband Carboon zondag in Geleen gaf voldeed aan alle verwachtingen: goede muziek, prachtige nummers, emotie en nostalgie, maar dan van de betere soort. De Hanenhof zat met 700 bezoekers afgeladen vol.
Het was genieten van het begin tot het eind. Na een mooi voorprogramma met Francis (deelneemster aan het Mijn Carboon-project van Mama's Pride) en vervolgens Ivo Rosbeek & Lotgenoten was het aan de oude rotten om de bekende nummers van bijna 40 jaar geleden opnieuw tot leven te brengen.
Mama’s Pride ontving voor het organiseren van het concert een bijdrage van zowel de Gemeente Sittard-Geleen als van de stichting M2015.
Carboon project Mama's Pride
Het door Mama's Pride Festival georganiseerde Mijn Carboon-project heeft er toe geleid dat een aantal Limburgse popgroepen en singersong-writers eigentijdse covers van Carboon nummers hebben gemaakt. Die nummers zijn nu op vinyl uitgebracht en waren voor het eerst te koop tijdens het Carboon-concert in de Hanenhof.
Foto's: Harry Schmeits