Carnavalswagens via A76: verzoek om wetswijziging in behandeling

14 sep 2017, 8:26 Nieuws
op naar maasmechelen 2017
De discussie over het al dan niet toestaan van de overtocht van carnavalswagens van Nederland naar België over de A76 heeft burgemeester Leurs-Mordang ertoe aangezet een verzoek tot wetswijziging in te dienen.
Daartoe heeft zij jongstleden augustus bij de minister van Infrastructuur en Milieu het verzoek ingediend om de wetgeving zodanig aan te passen dat de overtocht van praalwagens richting Maasmechelen via de snelweg mogelijk wordt.
Het verzoek is inmiddels door de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu in een procedurevergadering behandeld. De commissie heeft besloten dat de leden deze brief desgewenst kunnen betrekken bij het algemeen overleg Wegverkeer en Verkeersveiligheid dat op 14 december 2017 plaatsvindt.

Burgemeester aanwezig bij overleg

Dit algemeen overleg is openbaar. Zowel burgemeester Leurs-Mordang van Stein als de woordvoerder namens de #A76gate de heer De Rooij zijn van plan om bij dit overleg aanwezig te zijn. Indien mogelijk zal de burgemeester van de gelegenheid gebruik maken om in te spreken.

Overtocht over de A76

De aanleiding van het verzoek aan de minister vormt van de problematiek rond de overtocht over de A76 gedurende de carnavalsperiode. Doel van de aangepaste wetgeving is het realiseren van een veilige ordentelijke structurele oplossing voor deze maatschappelijk, cultureel gewenste activiteit. Het verzoek tot een wetswijziging werd mede ondertekend door gedeputeerde Mackus, de burgemeester van Maasmechelen de heer Terwingen en door de heer De Rooij namens #A76gate.