Chantal van Gastel en Stéphanie Hoogenberk te gast bij Krings

28 apr 2023, 12:00 Nieuws
hoogenberk en van gastel bij krings
Op zaterdag 6 mei krijgt Krings">boekhandel Krings in Sittard bezoek van twee succesvolle Nederlandse auteurs.
Van 12:00 tot 13:00 uur komtChantal van Gastelhaar begin april verschenen nieuwste boek Nu we toch hier zijn signeren. Natuurlijk beantwoordt zij ook vragen van haar lezers.
Over het boek:Soms brengt een verkeerde afslag je precies op de juiste bestemming. Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-do lijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.
Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet.
Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…
Over de schrijver:Chantal van Gastel (1980) brak in 2008 door met haar debuutroman Zwaar verliefd! en wist daarmee een groot lezerspubliek te veroveren. Daarna verscheen bestseller op bestseller. Van haar boeken zijn ruim 450.000 exemplaren verkocht. Chantal won voor haar werk meerdere prijzen en eervolle vermeldingen, waaronder de Viva 400 award in de categorie Creative, de Hebban Award voor beste Nederlandse feelgood roman en meerdere Boek-van-het-jaar-verkiezingen.
Inmiddels staat de teller al op 12 boeken waarvan 2 met haar zus Priscilla onder de nam Cela van Gastel. Samen hebben de zussen ook het creatieve platform IJVR opgericht.
Van 15:00 tot 16:30 uur gaat de aandacht naarStéphanie Hoogenberk. Na een interview zal ook zij vragen van lezers beantwoorden en haar eind januari verschenen debuutroman We hebben het over je gehad signeren. Dat het boek bij hier goed wordt verkocht was niet zo vreemd aangezien de roots van Stéphanie in Sittard liggen. Het boek werd echter in heel Nederland een groot succes en veelbesproken. Meteen na verschijning verscheen er in Dagblad De Trouw een goede recensie en later ook onder andere in Dagblad De Limburger en werd ze geïnterviewd in de beroemde "Wat zijn dat voor vragen"-rubriek van de Volkskrant.
Over het boek:Liefde kan ingewikkeld zijn, maar vriendschap is nog een stuk lastiger. Wat doe je als je al tweeëntwintig jaar bevriend bent maar steeds een vervelend gevoel aan een afspraak overhoudt? Wie van je vrienden verdraag je twee weken op reis? Waar vind je nieuwe vrienden als je oude vrienden kinderen krijgen? Kun je je zomaar bij een bestaande vriendinnengroep aansluiten? In We hebben het over je gehad schrijft Stéphanie Hoogenberk over haar ervaring met vriendschappen.
Over Stéphanie Hoogenberk:ze is geboren in Geleen, doorliep de middelbare school op het Trevianum en studeerde vervolgens Nederlands op de Fontys Hogeschool in Sittard. Daarna volgde een tweejarige Master Nederlandse Taalkunde aan Universiteit van Amsterdam. Ze schreef/schrijft o.a. voor Hard Gras, Linda en Volkskrant Magazine. Daarnaast heeft ze met Janneke van der Horst een wekelijkse podcast: De Shitshow met twee rubrieken: bij Shit vertellen ze iets wat ze die week shit vonden, bij Warme boodschap prijzen ze iets aan.