Cheque van De Mander voor comité Dao baove in d’n Tore

12 dec 2020, 14:15 Nieuws
cheque de mander torencomite
Zaterdagochtend overhandigde voorzitter Jos Schörgers van culturele vereniging De Mander Sittard een cheque ter waarde van 3120 euro aan comité Dao baove in d’n Tore.
Normaliter collecteert culturele vereniging De Mander jaarlijks tijdens de kinderoptocht voor een goed doel. Dit jaar zou de opbrengst ten bate komen van de restauratie van de toren van de Grote Kerk. Maar de optocht werd vanwege het stormachtige weer tot twee keer toe afgelast en vervolgens stak de coronapandemie overal een stokje voor.
Om toch een donatie te kunnen doen aan het gekozen goede doel liet De Mander door lokale brouwerij Ambrass een speciaalbier brouwen. Daarmee was de Ambrassadeur geboren. Het bier werd à raison van 10 euro per vier flesjes verkocht en sloeg dermate goed aan dat de brouwer al snel opnieuw in actie moest komen. De laatste flessen van het tweede brouwsel vlogen afgelopen zaterdag over de toonbank van de die dag geopende pop-up store van het Torencomité aan de Limbrichterstraat en daarmee was ook de tweede partij Ambrassadeur uitverkocht.
Deken Rob Merkx nam de cheque namens Dao baove in d'n Tore in dank in ontvangst. Het comité heeft inmiddels ruim 225 duizend euro bijeengebracht en zet zich met onverminderd elan in om ook het resterende bedrag nog bijeen te brengen. De restauratiewerkzaamheden aan de Grote Kerk kosten ruim anderhalf miljoen euro. Het grootste deel daarvan wordt betaald door de provincie, gemeente en het bisdom. Het kerkbestuur dient de resterende 325 mille bijeen te brengen en heeft daarvoor comité Dao baove in d’n Tore opgericht.
De overhandiging van de cheque aan het torencomité betekent overigens niet het einde voor speciaalbier Ambrassadeur. De Mander sluit zeker niet uit dat ook in de toekomst Ambrassadeur ten bate van een goed doel zal worden verkocht.