Cheque voor Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek

05 nov 2022, 18:00 Nieuws
lions sittard geleen uitreiking cheque leergeld westelijke mijnstreek 3 nov 2022 social media
Lionsclub Sittard-Geleen en Leo Club Sittard-Geleen organiseerden ook dit jaar de gezellige pubquiz QuizNix.
De opbrengst van deze jaarlijkse pubquiz komt ten goede aan het goede doel. Dit jaar was dat onder meer de Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek.
Tijdens de drukbezochte maaltijdbijeenkomst van Lionsclub Sittard-Geleen van 3 november hebben de Lionsleden een cheque van 2.000 euro kunnen uitreiken aan Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek.
Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek wil sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, woonachtig in de Westelijke Mijnstreek, voorkomen. Door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, biedt Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar. Het motto is "Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen”.
Deze stichting wil alle kinderen laten meedoen en zorgt er bijvoorbeeld voor dat zij, als de ouders het niet kunnen betallen, kunnen sporten of spullen voor school kunnen aanschaffen. Een heel belangrijk initiatief. Zie voor meer informatie www.leergeldwestelijkemijnstreek.nl.
De cheque aan Stichting Wensambulance Limburg, het andere goede doel van dit jaar, wordt op een later moment uitgereikt.
Op de foto boven dit bericht, v.l.n.r.: Miel Vencken (voorzitter Leergeld Westelijke Mijnstreek), Leon Verheggen (Lionsclub Sittard-Geleen), Wim Zonnenberg (bestuurslid Leergeld Westelijke Mijnstreek), Sjoerd Hobma (president Lionsclub Sittard-Geleen) en Paul Rousseau (Lionsclub Sittard-Geleen)