Classic cars en oldtimers rijden langs monumenten op Open Monumentendag

08 aug , 12:00 Nieuws
geleense oldtimer parade a 2022 17 1
Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt in heel Nederland weer Open Monumentendag plaats. Ook de gemeente Sittard-Geleen doet daaraan mee.
Het landelijke thema is dit jaar "Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen". In onze gemeente heeft de Werkgroep Open Monumentendag Sittard-Geleen het thema vertaald naar "Verbindingsroutes - routes en verbindingen in het erfgoed van Sittard-Geleen". Net als vorige jaren brengt de werkgroep ter gelegenheid van Open Monumentendag weer een brochure uit. Deze brochure wordt op vrijdag 13 september gepresenteerd.
Ook de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg verleent haar medewerking aan Open Monumentendag 2024: "Wij kunnen ons moeilijk een tijd herinneren waarin er slechts enkele verharde wegen beschikbaar waren. Met de komst van de auto zou dit veranderen. Stoom en elektriciteit waren aanvankelijk de meest gebruikte krachtbronnen en daarin waren ze modern. De notabelen van het dorp waren de enigen die zich dit konden veroorloven. Uiteindelijk zouden er voertuigen beschikbaar komen voor iedereen."
Tijdens Open Monumentendag 2024 kunt u in onze gemeente op zondag 15 september verschillende historische voertuigen - oldtimers en classic cars - tegenkomen. Zij nemen deel aan een door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL) ter gelegenheid van Open Monumentendag 2024 uitgezette toertocht langs de vele geselecteerde monumenten van dit jaar.