Code Nassau en Limburgse Middig in Sittard

26 apr 2023, 8:00 Nieuws
koningsnacht 2022 code nassau 0
Koningsnacht, de aanloop naar Koningsdag, wordt op veel plekken net zo uitbundig gevierd als Koningsdag zelf.
Of misschien nog wel uitbundiger. De eerste editie van de Sittardse versie van Koningsnacht - Code Nassau gedoopt - was vorig jaar een groot succes. Niet vreemd dus dat vanavond de tweede editie losbarst op de Schootsvelden in Sittard.
Daar werd de afgelopen dagen hard gewerkt om het feestterrein in gereedheid te brengen. Het grote verschil met vorig jaar is ditmaal de buitentemperatuur. Was het vorig jaar rond Koningsdag aangenaam voorjaarsweer, dit jaar wordt het een stuk frisser, maar het blijft gelukkig wel droog. Code Nassau is een buitenevenement, bezoekers moeten zich dan ook kleden op de weersomstandigheden.
Wat kun je verwachten tijdens Code Nassau? Op woensdag 26 april, vormen DJ Licious; Falsch; Guz; Natte Visstick; Rick Roblinski en Romy Janssen de line-up.Code Nasssau begint om 16:00 uur en eindigt om 00:00 uur.Toegang tot dit evenement vanaf 16 jaar.
Een dag later, op Koningsdag zelf, is er feest voor het hele gezin met een onvervalste Limburgse Middig met de dito Limburgse artiesten: Big Benny; Bjorn & Mieke; Djacky; Frans Theunisz; John Tana; Kartoesj; Sjpringlaevend; Spik & Span en W-Dreej.De Limburgse Middag begint om 14:00 uur en duurt tot 23:00 uur.

Prinsjes en prinsesjes tot en met 12 jaar gratis entree

Tijdens Koningsdag is de entree voor de kleine prinsesjes en prinsjes tot en met 12 jaar gratis. Tijdens de tweede editie van de Limburgse Middig zijn ook diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals knutselen, schminken of het laten zetten van een glittertattoo. Willen de kinderen toch niet zo graag stilzitten, dan kunnen ze zich uitleven op de springkussens. Voor iets lekkers kunnen ze terecht bij de roze snoeptruck. (Lees verder onder de afbeelding.)
code nassau en limburgse middig line up

Tickets

  • Online ticketverkoop : tickets kosten 16 euro per dag
  • Kaarten kopen aan de dagkassa is eveneens mogelijk, mits nog kaarten beschikbaar zijn. Bij de dagkassa kosten de kaarten 20 euro per dag. Er kan worden gepind, maar neem beslist ook contant geld mee voor het betalen van garderobe en toiletbezoek.

Parkeren

Parkeren is mogelijk in de Odaparking of de Ligne Parking, rondom het evenemententerrein is het niet mogelijk om te parkeren. Fietsen kunnen gestald worden bij de fietsenstallingen. Verder laat de organisatie weten dat selfie-sticks en paraplu's met een punt niet toegestaan op het evenement.
code nassau 2022 limburgse middig