Coffeeshophouder dreigt gemeente met schadeclaim

07 jun 2017, 20:48 Nieuws
skunk relax coffeeshop auto
Met ingang van 1 juni 2016 wordt in Sittard-Geleen gehandhaafd op het ingezetenencriterium, dat bepaalt dat lokale coffeeshops alleen softdrugs mogen verkopen aan Nederlandse ingezetenen. Sindsdien is de omzet van de coffeeshops gekelderd.
Toen het ingezetenencriterium nog niet werd gehandhaafd werden Sittard en Geleen overspoeld door honderdduizenden voornamelijk Belgische en Duitse drugstoeristen. Dat leidde tot veel verkeers- en parkeeroverlast, ergernis, gevoelens van onveiligheid en criminaliteit in de buurt, reden waarom burgemeester Cox besloot het i-criterium strikt te gaan handhaven.
Coffeeshopeigenaar Peter Hendriks van Skunk en Relax aan het Sittardse Stationsplein wil echter dat de gemeente stopt met handhaving van het i-criterium en weer buitenlandse drugstoeristen toelaat, zo meldt De Limburger. Als de gemeente niet voor 14 juni reageert stapt hij naar de civiele rechter en dient hij een miljoenenclaim in. Hij verhuisde in 2014 in overleg met de gemeente zijn 2 coffeeshops - Skunk en Relax - naar het Stationsplein.