Contracten Zuyderland met zorgverzekeraars 2024

01 jan , 14:00 Nieuws
zuyderland ziekenhuis zuidzijde
Zuyderland heeft voor de feestdagen het contracteerproces voor 2024 met verzekeraars afgerond.
Zuyderland laat weten er ook dit jaar in te zijn geslaagd om met een groot aantal zorgverzekeraars op 1 januari 2024 een contract te hebben, maar met een aantal zorgverzekeraars helaas ook niet.
In onderstaande tabel geeft Zuyderland per zorgverzekeraar de stand van zaken weer voor de medische specialistische zorg, de GGz, de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV), en de wijkverpleging.
De informatie op deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 22 december 2023.
= gecontracteerd op 1 januari 2024
= niet gecontracteerd op 1 januari 2024
Let op, als er geen afspraak is met je gewenste zorgverzekeraar op 1 januari 2024:
  • informeer dan bij de verzekeraar hoe deze omgaat met vergoeding van zorg bij Zuyderland. Dit kan per verzekeraar en per polis verschillen.
  • Zuyderland brengt dan de zogenaamde passantenprijs bij de patiënt in rekening. Deze rekening betaalt de patiënt aan Zuyderland.
    Vervolgens kan de patiënt deze indienen bij zijn zorgverzekeraar en krijgt de patiënt conform polisvoorwaarden (een deel van) de behandeling vergoed.
Heeft u één van de in de tabel aangegeven budgetpolissen? Dan geldt daarvoor dat er geen contract is voor 1 januari 2024. Hierover lopen geen onderhandelingen en dit is dan ook definitief.
contractpartijen zorgverzekeraars en zuyderland 2024