Crowdfunding campagne stadsbrouwerij Ambrass vordert goed

okt 21 2016, 12:44 Nieuws
ambrass max en monique
Nog 8.650 euro te gaan en Max Schreuder en zijn partner Yvonne van Breda hebben middels crowdfunding 65.000 euro vergaard om hun plannen met brouwerij Ambrass te verwezenlijken.
Max en Yvonne zijn onder de naam Ambrass al jaren actief met het brouwen van eigenzinnig en markant bier. Hun brouwsels, met namen als Zittesje Sjnaak, Roo Leef, LewieXVI, Lentebock, Black Ruby, OerWitte en BRATS Double CiCa Pale Ale, vinden gretig aftrek, zo gretig dat het tijd wordt voor een volgende stap: de verhuizing naar een fraaie locatie in het hart van de stad die in vroeger tijden de nodige brouwerijen telde. Tegelijkertijd wordt daar dan een vergroting van de brouwcapaciteit gerealiseerd.
Het stel heeft plannen om aan de achterzijde van het Mariapark, gelegen aan de parkeerplaats Gats, een brouwerij annex proeflokaal te vestigen.
Met de opbrengst van de crowdfunding campagne kan Ambrass Craftbeer een koperen brouwinstallatie van 500 liter, 6 vergistings- en lageringtanks en een half-automatische flessenvulmachine neerzetten.
Dat velen dit een goed plan vinden blijkt uit het feit dat het gestelde doel om 65.000 euro via crowdfunding op te halen bijna is gerealiseerd. Wie een bijdrage wil leveren aan het terugbrengen van een brouwerij binnen de stadswallen van Sittard kan nu nog een of meer obligaties kopen. Dat kan al vanaf 250 euro. De obligaties hebben een looptijd van vijf jaar en een rendement van 4,5 procent. Dat rendement kan zelfs oplopen tot 13,5 procent wanneer de investeerder er voor kiest om zijn hele inleg aan het einde van de looptijd in vloeibare vorm te laten uitbetalen.
Kijk voor meer informatie op www.ambrass.nl .