Cursus iPhone en iPad bij Gilde de Graven

06 nov 2023, 14:00 Nieuws
gilde de graven munstergeleen
Op donderdag 9 november start bij Gilde De Graven een beginnerscursus voor het gebruiken van een iPhone en/of iPad.
Deze populaire gebruiksvriendelijke Apple-toestellen hebben tal van (multimedia-)mogelijkheden en functionaliteiten. U kunt er van alles mee op internet opzoeken, e-mailen en chatten met familie en vrienden, foto’s maken en bekijken en met elkaar delen. Maar ook nieuws, boeken en tijdschriften mee lezen, agenda’s bijhouden, filmpjes bekijken etc. Toch gebruiken de meesten slechts een fractie van de vele mogelijkheden.
Velen denken dat sommige zaken vrij complex zijn, terwijl het tegenoverstelde waar is. Door slechts enkele tips toe te passen kunt u veel kostbare tijd besparen.
In deze cursus raakt u vertrouwd met de belangrijkste functies van de iPad en/of de iPhone en gaat er een wereld voor u open. U gaat zaken ontdekken waarvan u zelfs niet wist dat ze mogelijk waren. De cursus is geschikt voor alle (beginnende) gebruikers die in het bezit zijn van een iPad of iPhone (type niet ouder dan 5 jaar) en de belangrijkste mogelijkheden van deze apparaten willen ontdekken.
Tussen de eerste en tweede les zal cursusleider Wouter de Wijn met u een individuele ‘intake’ afspreken om de instellingen van uw iPad/iPhone te optimaliseren. De cursus omvat een vijftal lessen van telkens 2 uur en een koffiepauze van 15 minuten. De lessen zijn op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.15 uur op 9, 16, 23, 30 november en 7 december. Het is de bedoeling dat u uw eigen iPad en/of iPhone van het merk Apple meeneemt. Tijdens de cursus zijn diverse inkijkexemplaren van lesboeken aanwezig, deze kunnen desgewenst zelf worden aangeschaft.