Dag van de Ouderen in Laco Glanerbrook

26 aug 2017, 11:58 Nieuws
internationale ouderendag gevierd in geleen
Op 1 oktober wordt de door de Verenigde Naties ingesteldeDag van de Ouderen voor de 23e keer in Geleen gevierd.
Normaliter werd de jaarlijkse Dag van de Ouderen gehouden in de Hanenhof, maar dit jaar verkast het evenement naar Laco Glanerbrook. De reden voor deze verhuizing is dat de Hanenhof op dit moment nog steeds gesloten is en er nog geen nieuwe beheerder bekend is.
Het evenement wordt dit jaar voor het eerst over de hele dag gespreid en duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Het programma is zodanig ingedeeld dat men zelf kan bepalen hoe lang men blijft en aan welke programmaonderdelen men mee wil doen. Het uitgebreide en gezellige programma biedt voor elk wat wils.

Informeren

Er zijn 3 lezingen over interessante thema's. Bij deze lezingen kunnen maximaal 80 personen aanwezig zijn. Hiervoor kunt U reserveren. Daarnaast zijn een aantal informatiestands ingericht over zorgverlening door verschillende zorgorganisaties.
  • 10:00 – 12:00 Lezing: Geleens verleden
    Interessante lezing en presentatie met historische verhalen, foto's en films over Geleen.
  • 13:00 – 15:00 Lezing: Duurzame ouderen
    Duurzaam ? Dat is niets meer voor ons. Daar zijn we te oud voor ! Een veel gehoorde kreet van ouderen. Ton van Wijlick (84) gaat U overtuigen dat U nog heel veel kunt doen om een mooie leefbare wereld achter te laten voor uw kinderen en kleinkinderen.
  • 15:00 – 17:00 Lezing: Bescherm uw vermogen
    Een informatieve bijeenkomst met de laatste informatie over erfrecht en vermogen door een notaris.

Activeren

Doe zelf mee aan één of meerdere leuke spellen die door de hele accommodatie van Glanerbrook zijn uitgezet, zowel binnen als buiten. Deelnamekosten 1,-- euro per onderdeel. Bij elke activiteit is begeleiding aanwezig.
  • Boerengolf - een moderne en ludieke versie van het bekende Croquet-spel
  • Discgolfen - een gezellige variant op het bekende frisbeeën, waarbij de disc in een korf terecht moet komen.
  • Boogschieten - schieten met een heuse "Robin Hood" boog.
  • IJssjoelen - op een ludieke, hilarische maar veilige manier kunt U kennis maken met een variant op "curling".
  • Meer Bewegen - kennismaken en deelnemen aan zinvolle bewegingsactiviteiten.
  • Baanfietsen - neem uw fiets mee en maak uw rondjes op de internationaal vermaarde geleense wielerbaan.
  • Bridge - u kunt ook een kaartje leggen en er is een Bridgetoernooi, waaraan maximaal 40 personen kunnen deelnemen. Zij spelen mee voor de Bridgetrofee "Dag van de Ouderen 2017".

Amuseren

De centrale horeca van Glanerbrook wordt tijdens de Dag van de Ouderen ingericht als grote ontspanningsruimte, waar u gezellig een drankje kunt nuttigen, met elkaar kunt kletsen of een zelfs een dansje kunt maken.
  • Vanaf 10:00 uur doorlopend gratis koffie met (raster)vlaai (t.w.v. 3,50 euro). Vlaai alleen voor bezoekers die vooraf hebben gereserveerd.
  • Vanaf 10:00 uur doorlopend Nostalgisch Kienen
    Doe gezellig mee met ouderwets kienen voor leuke prijzen.
  • 10:00 – 13:00 Frühshoppen in Oktoberfest-style
    Gezellig op zondagmorgen luisteren, zingen en zelfs dansen op Beierse muziek. Met medewerking van lokale artiesten en DJ Anton.
  • 13:00 – 15:00 Country- and Linedance festival
    Vele ouderen doen wekelijks mee aan countrydans-cursussen. U bent nu in de gelegenheid op een ongedwongen manier de geleerde danskunsten in de praktijk te brengen.
  • 15:00 - 17:00 Rock around the Clock
    Zwieren en Zwijmelen op de klanken van weleer. Frank Sinatra, Freddy Quinn, Doris Day, Peter Alexander, Elvis Presley en vele andere onvergetelijke toppers.

Entreekaarten

Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de ouderenbonden of via een e-mail naar [email protected] . Reserveer snel aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Kaarten kosten 3 euro voor leden van ouderenbonden, niet-leden betalen 5 euro.