Dan Vanhoudt & Secret Songs in Podiumkerkje Grevenbicht

08 mei 2023, 14:00 Nieuws
secret songs dan vanhoudt 2
Secret Songs / Dan Vanhoudt
Zanger/gitarist/liedjesschrijver Dan Vanhoudt staat in onze provincie bekend om zijn knappe vertolkingen van Engelstalige blues en roots-muziek. Bob Dylan is zijn grootste idool.
De buitengewone producties van deze Dylan bereiken sinds de jaren ’60 miljoenen fans. Met het Limburgstalig sausje van Dan Vanhoudt eroverheen verandert de smaak verrassend. Dan Vanhoudt’s programma Dylan in ‘t Plat behoort tot de smaakmakers van het rijke bronsgroene muziekrepertoire.
Onder de naam Secret Songs timmeren Mieke, Eric, Judith en Henk uit de plaatsen Echt en Susteren aan de weg. Secret Songs koestert de close-harmonyzang, die zo kenmerkend is in de Amerikaanse countrytraditie. Begeleid door hun eigen fraai gitaarspel, ukelele, cajon, percussie, melodica en mondharmonica. De sound van The Wailin' Jennys, Nickel Creek, I'm With Her, Lori McKenna, Highwaywomen, Natalie Merchant én Brandi Carlile. Grote namen in Amerika, maar veelal onbekend in ons land. 'Geheime liedjes' dus. Vandaar de bandnaam Secret Songs.
Dan Vanhoudt & Secret Songs staan opzaterdag 13 mei om 19:30 uurin het Podiumkerkje aan de Heilig Kruisstraat in Grevenbicht. Dan Vanhoudt treedt vóór de pauze op, Secret Songs is daarna aan de beurt. Entree 12,50 euro; kaarten reserveren via [email protected] Vermeld als code DANSECRET.
Een week later, op zaterdag 20 mei, vindt in het Podiumkerkje een optreden plaats van een andere Limburgse topartiest: Ivo Rosbeek.
Foto: links Secret Songs uit Echt, rechts Dan Vanhoudt (tweede van links) en een clubje vrienden.