Dave Ensberg finalist The Other Manager 2015

18 okt 2015, 23:19 Nieuws
dave ensberg merici 16 9
De 31-jarige Dave Ensberg uit Sittard is op 9 oktober 2015 in Amsterdam verkozen tot één van de drie finalisten voor de prijs 'The Other Manager 2015'.
Dit is een landelijke prijs voor de beste multiculturele manager van Nederland die dit jaar voor de tiende keer wordt uitgereikt. Dave dankt zijn plek in de finale onder meer aan zijn recente benoeming tot voorzitter College van Bestuur van Stichting Biezonderwijs en aan zijn werk als bestuurssecretaris van Onderwijsgroep Buitengewoon.
Over de verkiezing
De verkiezing 'The Other Manager' en 'The Other Businessman' (voor beste multiculturele ondernemer) is een initiatief van 'The Other Network' en is bedoeld om succesvolle ondernemers en managers op een positieve manier met het Nederlandse publiek te delen. "Ik ben bijzonder vereerd met deze finaleplek voor deze prachtige prijs!", aldus Dave Ensberg. De winnaars van deze prijzen zetten zich een jaar lang in als ambassadeur voor The Other Network en fungeren als rolmodel voor multiculturele professionals en jongeren. "Ik zie de prijs als een mogelijkheid om richting jongeren met een multiculturele achtergrond te laten zien dat je in Nederland succesvol kunt zijn door in jezelf te geloven, kansen te pakken en hulp van anderen te aanvaarden op je weg naar succes", zegt de Surinaamse Nederlander. "Te vaak denken jongeren met een Marokkaanse, Turkse, Surinaamse of andere multiculturele achtergrond dat ze er niet echt bij horen. Dat ze door discriminatie of om andere redenen nooit manager of bestuurder kunnen worden. Tegen hen, waaronder tegen jongeren die bij Stichting Biezonderwijs naar school gaan, zeg ik: het kan wél!"
Over Stichting Biezonderwijs
Stichting Biezonderwijs, waar Dave Ensberg sinds 1 oktober jl. eindverantwoordelijk voor is, is een stichting voor (voortgezet) speciaal onderwijs in de regio Midden-Brabant. Biezonderwijs bedient via haar zeven scholen circa 1.856 leerlingen en ondersteunt nog eens vele leerlingen via ambulante begeleiding. Het gaat hierbij om leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking, leerlingen met een (ernstige) gedragsstoornis en/of psychische problematiek alsmede om leerlingen uit het praktijkonderwijs. Binnen de stichting zijn ongeveer 500 medewerkers werkzaam waarvoor Ensberg eindverantwoordelijk is. Daarvoor was hij werkzaam als bestuurssecretaris van Onderwijsgroep Buitengewoon; ook een regionale stichting voor (voortgezet) speciaal onderwijs, maar dan in Noord- en Midden-Limburg. Ensberg was in 2012 kandidaat-Kamerlid voor het CDA en in 2015 kandidaat-Statenlid voor het CDA Limburg. Ook was hij eerder onder meer voorzitter van Art.1 , het landelijk expertisecentrum discriminatie.
Andere finalisten
Dave Ensberg neemt het in de finale op tegen Wendell Janssen en Shurendy Gerardus. Janssen (46 jaar) is werkzaam als senior accountmanager bij Heineken. De andere finalist is eveneens een veertiger uit de regio Amsterdam; Gerardus werkt als directeur van Groupon Nederland. Dave kan de tweede winnaar van The Other Manager uit Limburg worden sinds Hassan Najji als directielid van Wonen Limburg in 2013 de prijs won. Daarnaast kan Dave de tweede winnaar worden uit het onderwijsveld na Redouan Boudil (2011) als algemeen directeur van de islamitische onderwijsstichting Noor.
Stemoproep
De winnaar wordt op 21 november bekend gemaakt tijdens een prestigieus gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Een onafhankelijke, deskundige jury bepaalt voor 80% wie de winnaar wordt. De overige 20% ligt in handen van het publiek. Tot en met vrijdag 20 november (17:00 uur) kan het publiek via internet stemmen op hun favoriete finalist na het invullen van hun e-mailadres. Dave Ensberg: "Alhoewel ik het al een enorme eer vind om finalist te zijn, zou ik de prijs graag winnen. Ik hoop dan ook van harte dat zoveel mogelijk mensen de moeite nemen op mij te stemmen!". Tijdens het gala verzorgen alle finalisten een korte presentatie, waarna het aanwezige publiek ook nog per sms kan stemmen.
tobm persoonlijke banner dave ensberg 600x278px