De C van het ABC-complex is vertrokken

03 feb 2022, 10:10 Nieuws
ca vertrokken uit sittard
Na ruim dertig jaar in Sittard te zijn gevestigd heeft C&A de winkeldeuren van het filiaal aan de Walstraat nu definitief gesloten.

C&A met stille trom vertrokken uit Sittard

C&A vestigde zich samen met Albert Heijn en Blokker eind jaren tachtig van de vorige eeuw in het toen gloednieuwe ABC-complex aan de Walstraat in Sittard.
In september 2020 werd al duidelijk dat het voortbestaan van de vestiging aan de Walstraat zeer onzeker was. Toen was er sprake van dat de winkel in februari 2021 zou sluiten. De beslissing daartoe was ingegeven door tegenvallende economische prestaties en markttrends. Eind januari 2021 maakte C&A plots bekend dat de winkel in elk geval nog een jaar in Sittard zou blijven. Maar nu dat jaar is verstreken zit alsnog de knip op de deur, want de economische prestaties zijn nog steeds onder de maat en de prognoses stemmen evenmin vrolijk.
Het winkelend publiek kon de afgelopen dagen op plakkaten op het winkelraam kennis nemen van de winkelsluiting. “Tot ziens!” staat erboven.
Met de sluiting komt zo’n 1800 vierkante meter vloeroppervlak braak te liggen in het ABC-complex. Volgens het bedrijf zijn met de sluiting geen gedwongen ontslagen gemoeid.