De Salon Sittard-Geleen komt terug in het najaar van 2021

30 jan 2021, 12:06 Nieuws
het salon foto rob nijpels
Het was afgelopen december en januari weer tijd voor een nieuwe Salon; een tweejaarlijkse kunstmanifestatie waarbij werken van kunstenaars met Sittardse of Limburgse roots centraal staan.
Het thema van deze editie is landschap, met als titel Landschap 2.0 . Vierenveertig kunstenaars lieten hun unieke en individuele kijk op landschappen zien.
De tentoonstelling werd ingericht in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen door curatoren Marjo Boesten en Arjen van Prooijen, ondersteund door het bestuur van De Salon en medewerkers van het museum.
Het museum moest door de extra maatregelen omtrent Covid-19 haar deuren te sluiten vlak na het openingsweekend. Helaas is de expositie daardoor niet toegankelijk geweest voor publiek. De directies van De Salon en De Domijnen hebben besloten de expositie terug te laten komen in het najaar van 2021. De expositie zal dan deels gevuld worden met nieuw werk van de kunstenaars. De expositie zal worden aangevuld met een randprogramma met onder andere muziek, lezingen en rondleidingen.
De exposities van De Salon werden afgelopen jaren goed bezocht en mogen niet ontbreken op de culturele agenda.