De Tuinman van Sittard-Geleen in gesprek met bewoners Vitriviusplein in de wijk Hoogveld

30 aug , 8:00 Nieuws
de tuinman van sittard geleen op het vitriviusplein
Op dinsdag 27 augustus ging de Tuinman van Sittard-Geleen in gesprek met de bewoners rondom het Vitriviusplein in de Sittardse wijk Hoogveld.
Het initiatief van deze bijeenkomst is ontstaan door een aantal enthousiaste buurtbewoners. Zij zijn in de periode voorafgaand aan de bijeenkomst op advies van de wijkcoördinator een werkgroep gaan vormen.
Met dank aan IKC Loedoes, die hun schoolplein en drankjes beschikbaar stelde, konden we met de Tuinman Caravan de plannen bespreken.
Onder belangstelling van meer dan 20 buurtbewoners vertelde de wijkcoördinator over een werkgroep die een eerste voorstel heeft gedaan voor de mogelijke veranderingen aan het plein.
Het ontwerp werd besproken, suggesties en aandachtspunten werden opgehaald en er werd gekeken of er in de buurt voldoende steun is voor deze plannen. Dat laatste bleek na afloop van de gezellige informele sessie zeer zeker het geval. Daarom wordt nu bekeken of deze plannen zijn samen te voegen in een Tuinman Deal.
De Tuinman Deal houdt in dat de buurt niet alleen meedenkt over de inrichting, maar ook meehelpt met het onderhoud, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van de plantenborders.
Wijkbewoners die de bijeenkomst hebben gemist en toch op de hoogte willen blijven kunnen dat aangeven door een e-mail te sturen naar de wijkcoördinator via [email protected].