Definitief Ontwerp Sportpark Glanerbrook gepresenteerd

17 mrt 2023, 14:00 Nieuws
presenatie definitef ontwerp glanerbrook
Donderdagavond werd in een drukbezochte Hanenhof in Geleen het Definitief Ontwerp van Sportpark Glanerbrook gepresenteerd aan omwonenden, gebruikers en andere geïnteresseerden.
Ruim 200 aanwezigen kregen met de presentatie een idee van hoe het huidige gebouw wordt omgebouwd naar een schitterend sportcomplex in het groen.
Het definitieve ontwerp wijkt op een paar punten af van het eerder getoonde voorlopige ontwerp. Zo is de fietsenstalling verplaatst en bevindt de ingang zich nu volledig op de begane grond. Ook worden er extra bomen toegevoegd bij het voorplein voor meer schaduw en koelte. Nieuwsgierig naar hoe het eruit gaat zien? Bekijk dan het filmpje en/of de presentatie onderaan deze pagina. Hierin ziet u ook een impressie van het wedstrijdbad. Het is nog niet zeker of dit bad ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden. De gemeenteraad moet hier namelijk nog een besluit over nemen. Datzelfde geldt voor de overkapping van de buitenijsbaan.
Voor de rest van de plannen is er groen licht. Ruim twee jaar werkte de gemeente samen met verenigingen, omwonenden, medewerkers en de werkgroep integrale toegankelijkheid aan het nieuwe ontwerp. En nu kunnen we echt aan de slag. De bouwhekken zijn geplaatst en de tijdelijke wegen voor het bouwverkeer worden aangelegd. Nog heel even geduld.