Derde editie Careless Running start op 14 maart aanstaande

28 feb 2018, 16:04 Nieuws
careless running
Het in 2016 door de Ophovenerhof en MEE Zuid-Limburg gestarte initiatief Careless Running voorziet in een behoefte en start op 14 maart aan de derde jaargang.
Careless Running (Zorgeloos Lopen) is een innovatief initiatief van MEE Zuid-Limburg en Stichting Ophovenerhof. Careless Running is hardlopen of wandelen, lotgenotencontact en informatiedeling voor moeders van kinderen met een zorgvraag.
Het belang van sporten is niet alleen het opdoen van een betere lichamelijke conditie. Behalve dat men zich er fitter door zal voelen maakt trainen ook psychisch sterker. Bovendien leggen de deelneemsters ook sociale contacten met andere vrouwen, die in een vergelijkbare situatie zitten.
De trainingen zijn zeer laagdrempelig en geschikt voor mensen met weinig tot geen conditie. Deelnemers hoeven niet over speciale vaardigheden te beschikken om deel te kunnen nemen en er zijn geen dure aankopen nodig. Naast het sportieve karakter zal er aandacht zijn voor de zorgvragen van de deelnemers. Er wordt slechts een kleine eigen bijdrage gevraagd. Er wordt toegewerkt naar een 5km loop. In plaats van hardlopen kan ook gewandeld worden. Het belangrijkste is plezier in lopen!
Woensdag 14 maart aanstaande start Careless Running om 09:30 uur in Sittard bij de Ophovenerhof aan de Molenweg 57. Dit jaar is het ook mogelijk om mee te doen met Careless Running in Meerssen-Valkenburg aan de Geul. Op woensdag 14 maart 2018 start Careless Running om 09:30 uur in Valkenburg bij Adelante aan de Onderstestraat 29.
Deelnemers kunnen zich aanmelden via [email protected] .