Derde etappe Ster ZLM Toer is gestart

16 jun 2017, 11:38 Nieuws
ster zlm tour peloton bij de start
Vandaag wordt de derde etappe verreden van de zesdaagse Ster ZLM Toer. Het peloton is om 11:15 uur uit Buchten vertrokken voor een koers van 210 kilometer door het Limburgse heuvelland.
De finish ligt bij de Markt in Buchten. Even voor 16:00 uur wordt daar de eerste finishpassage verwacht, waarna de renners nog twee rondes afleggen over een lokaal parcours over Born, Grevenbicht-Papenhoven, Schipperskerk, langs het Julianakanaal en via Holtum weer terug naar Buchten.
De laatste finishpassage wordt omstreeks 16:20 uur verwacht. Dan wordt ook duidelijk of Primoz Roglic, na gisteren de leider in het algemeen klassement, zijn positie heeft weten te behouden. De verschillen in de top 10 zijn na drie etappes bijzonder klein. Nummer 10 Marcel Sieberg heeft slechts 18 seconden achterstand op Roglic.

Wielerweekend Buchten

Met de start en finish van de derde etappe van de Ster ZLM Toer in Buchten wordt ook dit jaar weer de aftrap gegeven van een weekend vol wieleractiviteiten in Buchten.
Vrijdagavond vindt in Buchten een avondcriterium plaats voor eliterenners zonder contract, beloften en amateurs.
Op zaterdag 17 juni vinden opnieuw wielerwedstrijden plaats in Buchten. Om 14:30 uur start de Decathlon Dikke Banden Race, om 15:30 uur is er een wedstrijd voor KNWU jeugd in de categoriën 5, 6 en7 en om 18:00 uur start een criterium voor nieuwelingen.
Op zondag begint om 09:00 uur de Mulleners Vastgoed Cycling Tour voor recreanten.
Behalve veel wielersport wordt er in Buchten ook stevig gefeest. Vrijdagavond is het podium in de feesttent aan de Markt vanaf 20:00 uur voor Music Exile, Green Eazer en Gazoline, zaterdagavond vanaf 20:30 uur zorgen Wahnsinn, Marleen Rutten en Spik en Span voor een ongetwijfeld waanzinnig gezellige avond. Op beide avonden is de toegang gratis.