Dertiende editie Oktoberfeest Sittard breekt alle records

18 okt 2017, 12:00 Nieuws
drukte na de optocht
Bijgelovigen zullen er vooraf weinig vertrouwen in hebben gehad dat de dertiende editie van het Sittardse Oktoberfeest, dat op vrijdag de dertiende van start ging, zo'n daverend succes zou worden.
Nu al is zo goed als zeker dat het Oktoberfeest 2017 de boeken in gaat als het best bezochte Sittardse Oktoberfeest in de historie. Mede met dank aan Ophelia. De tot een storm afgezwakte voormalige orkaan veroorzaakte in Ierland grote problemen, maar zorgde hier voor de aanvoer van warme zuidelijke lucht en stralend nazomerweer. En daar worden mensen blij van, zo weet ook Sjef Schurgers, die aan de wieg van het grootste najaarsfeest van het Zuiden stond.
Volgens Sjef haalt dit Oktoberfeest met gemak méér dan 200.000 bezoekers. Dat zei hij in een telefonisch interview met L1. Afgelopen zondag alleen al waren het er volgens een eerste schatting minstens 100.000 mensen in de stad. En het is tot nu toe élke dag drukker geweest dan voorgaande jaren.
Vandaag is het de laatste dag van het Oktoberfeest 2017. Woensdagmiddag is er voor de kinderen vanaf 13:00 uur Lollypop met Raak! en de Telekids Disco Show in het Boels Rentalpaviljoen. Dat evenement is gratis toegankelijk. 's Avonds staat Frans Bauer op het podium tijdens de Qmusic foute party in het Boels Rentalpaviljoen en in het Brand Weizenpaviljoen wordt het Oktoberfeest afgesloten met Guildo Horn & Die Orthopädischen Strümpfe, Mickie Krause en VoXXclub. Voordat de avondprogramma's beginnen is er eerst nog de Sparkles Oktoberfeest vuurwerkshow op de schootsvelden.