Dertiende Seniorenzitting Sittard in Toon Hermans Theater

20 jan , 18:11 Nieuws
zonnebloem seniorenzitting 2024
Ook dit jaar vindt de seniorenzitting weer plaats in het Toon Hermans Theater. Onder anderen Jan Geraedts, Beppie Kraft, Frans Theunisz en Cyrille Niël zijn van de partij.
De inmiddels dertiende editie van de Sittardse seniorenzitting is opwoensdagmiddag 31 januari. De organisatie is in de gezamenlijke handen van de Zonnebloem Sittard en stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Zij presenteren een voor iedereen toegankelijke, gezellige middag vol zang, humor, sjoenkele en lachen in de grote theaterzaal van het Toon Hermans Theater. De muzikale omlijsting is als vanouds in vertrouwde handen van de Marottekapel onder leiding van Herman Raadschelders.
Bij binnenkomst wacht de bezoekers een warm onthaal en een persoonlijke begroeting door stadsprins Nick II, vorst Marot Joep I en de afdelingsvoorzitter van de Zonnebloem, Jack Vahsen. De presentatie is in handen van de dames Nicole Schurgers en Hilde Coumans.
Frans Theunisz zal de zitting starten waarna de dansgroep Dance crew Devotion onder leiding van Astrid Offermans het programma vervolgt. Hierna volgen voor de pauze nog het kinderliedje “Vastelaovend is mien dènk” door het Limbrichtse trio Sam, Saar en Lola en de kampioensbuut “de sjtierevechter” door good old buuttereedner Jan Geraedts.
Na de pauze, waarin elke bezoeker een consumptie krijgt aangeboden, volgen Cyrille Niël achter de piano, nogmaals Dance crew Devotion en de nieuwe Marottesjlager “Ich aom Zitterd” door het duo Nigel Tummers en Luc Eijkenboom.
Het programma wordt afgesloten met de koningin van het Limburgse lied Beppie Kraft die als vanouds de zaal zal laten sjoenkelen.
Het programma begint om 14:00 uur en kaarten kosten 17,50 euro per persoon, inclusief consumptie tijdens de pauze, het gebruik van de garderobe en een nonnevot na afloop van de voorstelling. Het programma duurt tot ongeveer 17:15 uur.
Kaarten zijn te verkrijgen in de Marottewinkel (in souterrain Gijsen | zien & horen aan het Tempelplein in Sittard) en via [email protected] of het Toon Hermans Theater .