Dido Michielsen te gast bij boekhandel Krings

03 apr 2023, 16:00 Nieuws
dido michielsen bij krings
Aanstaande woensdag 5 april is Dido Michielsen van 15:00 tot 16:00 uur te gast bij boekhandel Krings.
Zij wordt dan geïnterviewd en geeft een lezing over haar werk.
Dido Michielsen won met het boek Lichter dan ik in 2020 de Boekhandelsprijs. Een prijs die wordt toegekend door boekverkopers die in een ‘stenen’ winkel werken. Dit boek is gebaseerd op het leven van haar betovergrootmoeder Isah. Een Javaanse vrouw die een relatie kreeg met een Hollandse officier en twee kinderen kreeg, maar dan door hem wordt verlaten. Een boek waarin je een inkijk krijgt in de toenmalige standenmaatschappij in Nederlands-Indië. De basis van dit boek is een album met handgeschreven verhalen en foto’s van haar betovergrootmoeder. Dit album kreeg zij van haar moeder.
In het najaar van 2022 verscheen haar tweede boek: Engel en Kinnari. Dit is gebaseerd op het leven van haar overgrootmoeder, Louise. Zij werd samen met haar zus Pauline gescheiden van haar moeder en uitgehuwelijkt. Zij trouwt en woont met haar man jarenlang in Buitenzorg. Zij voelt zich vaak eenzaam en wil meer met haar leven doen. Door veel te lezen probeert Louisa te ontsnappen aan haar huisvrouwenbestaan in Buitenzorg. Haar vriendschap met een buurvrouw van Chinese afkomst en diens Javaanse secretaris - twee buitenstaanders op wie de Europese gemeenschap neerkijkt - geeft haar de vleugels van de kinnari, de mythische liefdesgodin. Eindelijk durft ze haar eigen keuzes te maken.
Toch beslist het lot anders en Louisa vindt zichzelf terug als de verzorgster van haar zieke man en haar pleegmoeder. Ook al noemen ze haar een engel, haar vleugels is ze kwijt. Ze gaat alsnog op zoek naar haar moeder om te ontdekken wie zijzelf nu eigenlijk is: een westerse engel of een oosterse kinnari. Haar leven lang wil zij weten wie haar echte moeder is.
Vrije entree. Aanmelden (telefonisch via 0464528100 of via e-mail aan [email protected]) is niet verplicht maar wel wenselijk.