Dit jaar geen Kènjervastelaovesposter in Sittard-Geleen

08 jan 2021, 10:04 Nieuws
winnende kindercarnavalsposter 2020
Zowat alle jaarlijkse kleine en grote carnavalsactiviteiten in de provincie en binnen de gemeente Sittard-Geleen gaan dit jaar vanwege de coronapandemie niet door.
Dat betekent onder andere dat Sittard-Geleen dit jaar geen Kènjervastelaovesposter zal zien verschijnen, zo laat Marij Heijligers desgevraagd weten.
De Limbrichtse kunstenares zou rond deze tijd normaal gesproken met enkele tientallen klassen van lokale basisscholen volop aan het werk zijn om tijdens creatieve lessen samen met de kinderen carnavalsposters te ontwerpen. Per deelnemende school kiezen de leerlingen dan de drie ontwerpen die bij hen het beste in de smaak vallen om die vervolgens bloot te stellen aan het oordeel van een onafhankelijke jury. De poster die de jury van alle inzendingen het mooiste vindt wordt vervolgens in een oplage van enkele duizenden gedrukt en kan dan gratis op een aantal adressen in de gemeente worden afgehaald. Maar dit jaar dus niet.
Marij: "Het is natuurlijk erg jammer dat ik dit carnavalsseizoen niet samen met de kinderen aan de slag kon gaan. Maar kom, het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft. Volgend jaar hopen we rond deze tijd een flink eind op weg te zijn met de Kènjervastelaovesposter 2022."