Doet uw buurt mee aan Burendag 2016?

06 jul 2016, 21:33 Nieuws
ophoven 1
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de vierde zaterdag in september. Dit jaar wordt Burendag gevierd op 24 september.
Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.
Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen buurten die op de vierde zaterdag in september gezamenlijk iets willen ondernemen voor, door en met de buurt. Voor Douwe Egberts is koffie het smeermiddel van buurtcontacten: met een kop koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Daarmee worden contacten gelegd en versterkt. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag!
Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 450 in te dienen bij het Oranje Fonds waarmee een buurt haar Burendagplan kan uitvoeren. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds als u Burendag op 23, 24 of 25 september viert. Daarvoor gelden wel een aantal voorwaarden.