Donderdag protestactie Stop Tihange bij Gouvernement

05 sep 2017, 9:04 Nieuws
tihange bij huy traumrune wikimedia commons via wikimedia commons
© Traumrune / Wikimedia Commons, via Wikimedia Commons
Actiegroep Stop Tihange Westelijke Mijnstreek organiseert op donderdagavond 7 september een luidruchtige protestactie bij het Gouvernement in Maastricht.
Bestuurlijk Limburg wordt daar dan bijgepraat over een aantal zaken rond de omstreden Belgische kerncentrale van Tihange. Ter sprake komen de distributie van jodiumtabletten door de Veiligheidsregio´s en het Oostenrijkse rapport over de mogelijke gevolgen van een groot ongeluk in Tihange.
De actiegroep vindt de reactie van de ANVS (Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming) op het genoemde Oostenrijkse rapport en het uitdelen van jodiumtabletten volksverlakkerij.
Bij de informatiebijeenkomst voor Limburgse bestuurders zijn publiek en media niet welkom. Dat was voor Stop Tihange Westelijke Mijnstreek reden om iedereeen die voorstander is van sluiting van de centrale in Tihange op te roepen om donderdag naar Maastricht te komen om daar van 17:30 tot 18:30 uur zoveel mogelijk lawaai te maken. Deelnemenrs aan de protestactie verzamelen zich om 17:15 uur bij Q-park Bonnefantenmuseum. Daarvandaan wordt samen vertrokken naar het Gouvernement.