DoubleTree by Hilton Sittard sinds vandaag geopend

15 dec 2021, 20:20 Nieuws
kleesj doubletree by hilton
Het gloednieuwe DoubleTree by Hilton Sittard, gevestigd in het meer dan een eeuw oude gebouw van het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan, is sinds vandaag open voor gasten.
Vanwege alle geldende coronamaatregelen werd van de geplande feestelijke opening afgezien en gingen de deuren vandaag zonder trompetgeschal open. De eerste 75 gasten zijn inmiddels gearriveerd. Ondertussen wordt er aan een vleugel van het hotel nog gewerkt. Van de 90 kamers die het hotel telt zijn er 74 helemaal gereed en verkeren er nog 16 in de laatste fase van afwerking en inrichting.
Het gebouw stond sinds 2009 leeg en kreeg pas in 2019 zijn nieuwe, huidige bestemming. Het uit 1908 daterende pand is eigendom van projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt. Die kocht Het Kleesj, zoals het gebouw in de volksmond heet, ruim twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro van de gemeente Sittard-Geleen. Onder leiding van de Sittardse architect Iwan Povse is het ingrijpend verbouwd. In het hotel komen in totaal zo’n 75 mensen te werken.
Het eerste Nederlandse Hilton Hotel buiten de Randstad moet voor gasten die het gebouw niet kennen zonder meer een 'spannend' hotel zijn. Je wordt er verrast door bijzondere trappartijen, terrazzovloeren, onverwachte doorkijkjes, hier en daar een glas-in-loodraam en ornamenten in het stucwerk. Een oud gebouw met een frisse uitstraling, dat ondanks de ingrijpende verbouwing van binnen nog altijd goed herkenbaar zal zijn voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Een gebouw waar tal van verhalen aan vastzitten. Voor menigeen die het voormalige Kleesj wél kent - en dat zijn er in Sittard en omgeving heel wat - is een rondwandeling door het hotel zowel een feest van herkenning als aanleiding voor gefronste wenkbrauwen. Gefronst in de zin van: 'wat was hier ook alweer' of 'dat is me nooit eerder opgevallen'. Kamer 103 was ooit het kantoor van onder andere directeur Zeijen. Zijn latere opvolger Bitsch zat juist helemaal aan de andere kant van het gebouw. Schrijver dezes kwam vandaag tot de ontdekking dat zijn vaste plek in de studiezaal tegenwoordig wordt ingenomen door een barkruk op een van de vier hoeken van de naar de voormalige schoolkrant genoemde hotelbar Bisco. Je kunt er onder meer genieten van een heuse Biscococktail, gemaakt met een speciaal voor het hotel gebottelde Biscogin. In de kelder onder de bar ligt een vergaderruimte, waar je in de ruwe muren een deel van de voormalige roemruchte fietsenkelder herkent. En waar de eerste woordjes Frans werden geleerd bevinden zich nu restaurant The College en de ontbijtzaal.
Een bezoek aan hotelbar Bisco en restaurant The College is niet enkel voorbehouden aan gasten die in het hotel overnachten. Iedereen is er welkom. Oud-leerlingen en docenten die nieuwsgierig zijn naar wat er van hun oude biotoop geworden is kunnen net als elke andere nieuwsgierige bezoeker gewoon binnenlopen voor een hapje en een drankje.
Het restaurant is open van 12:00 tot 17:00 uur voor een lunch. Wanneer weer normale openingstijden gehanteerd mogen worden kun je er van 17:00 tot 22:00 uur aanschuiven voor een diner. In de bar kun je terecht voor koffie met gebak, frisdrank, een goed glas wijn of bier of een lekkere cocktail, met fingerfood of een snelle kleine hap. Momenteel sluit de bar om 17:00 uur, maar als alles weer normaal open zou mogen sluit de bar op vrijdag en zaterdag om 00:30 uur en op alle andere dagen om 23:30 uur.