Drie aanhoudingen na bestuurlijke controle in Echt

25 sep , 17:20 Nieuws
uithangbord politie sittard
Dinsdagmiddag voerde de gemeente Echt een bestuurlijke controle uit in Echt. Tijdens die controle werden middelen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs.
De politie stelde daarop een onderzoek in.
Later die avond zijn in Echt drie personen aangehouden op grond van de Opiumwet en de wet wapens en munitie. Het ging hierbij om twee mannen uit de gemeente Echt in de leeftijd van 54 en 21 jaar. En een 21-jarige vrouw met de Nederlandse nationaliteit die woonachtig is in Duitsland.

Grondstoffen en materialen

Diezelfde avond is een arrestatieteam van de politie een pand aan de Plats in Echt binnengetreden. Daar zijn grondstoffen, middelen en onderdelen aangetroffen die in verband worden gebracht met de productie van synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is daarbij ingeschakeld om te ondersteunen. De burgemeester van de gemeente Echt heeft het pand per direct gesloten. De recherche doet nog verder onderzoek.

Samenwerking

Marcel Hellinga, teamchef Basisteam Echt, is blij met de samenwerking met de gemeente: “Deze bestuurlijke controle laat de meerwaarde zien van een intensieve samenwerking tussen gemeente, politie en andere partners. Door goed samen te werken kunnen we elkaar versterken. Zo maakt in dit geval een bestuursrechtelijke aanpak van een gemeente het mogelijk dat wij als politie kunnen doorpakken. Daarmee werken we samen aan een veiligere samenleving”.

Gevaar

Grondstoffen, middelen en onderdelen die gebruikt worden bij de productie van drugs brengen grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien.

Meld vermoedens

Heb je het vermoeden van een productielocatie in je omgeving? Denk dan bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Bel de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.