Drie ateliers in Sittard-Geleen doen mee aan Landelijk Atelierweekend

24 jun 2021, 14:10 Nieuws
marij heijligers
Aanstaand weekend, zaterdag 26 en zondag 27 juni, vindt voor de zevende keer het Landelijk Atelierweekend plaats.
Meer dan 400 ateliers in heel Nederland doen er aan mee en houden dan open huis. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.
In Limburg openen de volgende negen kunstenaars - waarvan drie in de gemeente Sittard-Gleen - voor geïnteresseerden de deuren van hun atelier:
  1. Bea Stroucken, Walk 8a, Heythuizen
  2. Icara Careative Solutions, Leo Schol, Oeveren 8, Linne
  3. Paradama Madam Art, Diergaarderstraat-West 15, 6105CJ Maria Hoop
  4. Marij Heijligers, Dr. Nolensstraat 37, 6141 AD Limbricht
  5. Galerie Maria Nicolasina, Steenweg 36, 6131BE Sittard
  6. Atelier Solberg, Bloemenmarkt 10C, 6163 CE Geleen
  7. Rob en Marijke Sultjens, Dennenberg 5, 6241 NN Bunde
  8. Arvid Artdesign, Gansbaan 75, 6231 LN Meerssen
  9. Ria’s Keramiek en Sieraden, Schweibergerweg 26, Mechelen
Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. Zo kunt u meer te weten te komen over hoe hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Deelnemende ateliers in eigen omgeving

In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig.

Workshops, exposities en demonstraties

Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend kan men zien welke ateliers extra activiteiten organiseren en of daar eventueel (vanwege covid19-maatregelen) voor gereserveerd moet worden.
Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden tijdens een bezoek de geldende maatregelen vanuit de overheid. Deze zijn ook te vinden op de homepagina van het Landelijk Atelierweekend via www.landelijkatelierweekend.nl .