Drie dagen lang drukbezochte lunch van De Zonnebloem in Kasteel Limbricht

01 okt 2021, 10:10 Nieuws
zonnebloem afdeling munstergeleen mevrouw maria peeters
Verdeeld over afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag namen in totaal 630 leden van de Zonnebloem Regio Sittard-Geleen deel aan een lunch op Kasteel Limbricht.
Het was voor het eerst sinds bijna twee jaar dat er weer een grote gezamenlijke activiteit kon worden georganiseerd. De aanwezigen genoten dan ook niet enkel van de lunch, maar vooral ook van elkaars gezelschap en de mogelijkheid om er samen weer eens uit te kunnen zijn. De lunch werd omlijst met live muziek.
De aanwezigen werden gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs. Dat had qua voorbereiding wel wat voeten in de aarde, omdat veel ouderen niet beschikken over een smartphone, of niet weten wat ze moeten doen om daarop de CoronaCheck-app te installeren of niet weten hoe en waar ze aan een uitgeprinte QR-code kunnen komen. Dankzij de inzet van vrijwilligers van de Zonnebloem kon dat meestal toch allemaal tijdig geregeld worden.
De activiteit werd mede mogelijk gemaakt door een schenking vanuit het Beusmans-Jeurissen Fonds. Behalve de Zonnebloem ontvingen ook het Limburgs Landschap, het Oranje Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds een bijdrage uit dat fonds.
Het echtpaar Beusmans-Jeurissen ondersteunt Zonnebloem Regio Sittard-Geleen en omstreken (Primair voor Zonnebloemdeelnemers in Nieuwstad, Born en Sittard en omgeving), met als uitgangspunt het geld beschikbaar te stellen voor “niet vermogende mensen met een fysieke beperking”. En dat was uiteraard een applaus van de deelnemers aan de lunch waard.
Het Regiobestuur Sittard-Geleen heeft besloten jaarlijks een of twee activiteiten (bijvoorbeeld een voorstelling, een boottocht of vakantieandere dagtocht) te organiseren die voor alle deelnemers binnen de regio Sittard-Geleen toegankelijk zijn. De deelnemers betalen hiervoor een kleine vergoeding.
Verder bekijkt het bestuur van de Zonnebloem Regio Sittard Geleen en omstreken of het mogelijk is om een beperkte groep niet vermogende gasten op kosten van de Zonnebloem een vakantie aan te bieden
zonnebloem afdeling munstergeleen kasteel limbricht lunch