Dröppelke op Kinderboerderij Daniken

05 jun , 20:00 Nieuws
droppelke kinderboerderij daniken
Kijken naar de dieren, spelen in het speeltuintje, ravotten in het Danikerbos. Hele generaties denken hier met veel plezier aan terug.
En dat kan natuurlijk nog steeds, maar er kan nu meer!
Het afgelopen jaar is er een educatief programma voor kinderen van de basisschool ontwikkeld; Dröppelke. De avonturen van Dröppelke vormen de verhaallijn voor het watereducatieprogramma dat uitgewerkt wordt in verschillende stations met lesbrieven voor onder-, midden- en bovenbouwleerlingen. Het is van belang om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van ons klimaat en het belang van (drinkbaar) water. Deze bewustwording kan vooral ook leuk zijn.
Deze week mocht Kinderboerderij Daniken weer een tweetal nieuwe stations openen, waaronder een levensgroot memoryspel. De memorykaartjes zitten verborgen in melkbussen, die werden geschonken door Kiwanis Land van Gulick, Sittard-Geleen.
Interesse in het watereducatieprogramma Dröppelke? Neem dan contact op via 0464740253 of stuur een bericht aan [email protected] .
Nieuwsgierig, zin in een uitje met de kids? De kinderboerderij is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur, op maandag is de kinderboerderij gesloten. Om het voor iedereen leuk te houden is de toegang gratis.
Kijk ook eens naar de sfeervolle nieuwe terrasoverkapping. Zo is een bezoek ook bij wat mindere weersomstandigheden leuk!