Drukbezochte informatiebijeenkomst gebiedsontwikkeling VDL Nedcar

11 apr 2019, 9:00 Nieuws
vdl nedcar 3 mini en 1 bmw
Een door VDL Nedcar en het projectteam gebiedsontwikkeling VDL Nedcar van de Provincie Limburg belegde inloopavond in het Amrâth Hotel in Born werd woensdagavond druk bezocht.
Belangstellenden en omwonenden van het fabriekscomplex konden er informatie krijgen over de ontwikkelingen in het gebied rond de autofabriek.
De autofabriek heeft onlangs een gebied van circa 60 hectare voor uitbreiding van het bedrijf kunnen toevoegen aan het bestaande areaal van 97 hectare.
De gebiedsuitbreiding is nodig voor het geval dat VDL Nedcar er in slaagt om naast contractverlenging met BMW ook voor een tweede en mogelijk zelfs een derde opdrachtgever auto’s te gaan bouwen. Gesprekken daarover lopen en het proces van plannen maken neemt anderhalf tot twee jaar tijd in beslag.
Als er een tweede of mogelijk zelfs derde opdrachtgever naast BMW bijkomt, dan is dat goed voor meer werkgelegenheid. Maar het betekent ook dat de omgeving te maken zal krijgen met drukker verkeer: meer werknemers, toeleveranciers en autotrailers zullen dan de fabriek bezoeken.
Aangezien de gewenste railverbinding economisch onhaalbaar en daarmee van de baan is zal de infrastructuur in het gebied dan moeten worden aangepast, zodat de omgeving daar zo weinig mogelijk hinder van zal ondervinden. Dat kan onder meer door het aanleggen van ongelijkvloerse kruisingen, waardoor verkeer sneller door kan stromen. De eerste plannen daarvoor konden tijdens de inloopbijeenkomst worden bekeken.
De ontwikkeling van het gebied bij VDL Nedcar moet hand in hand gaan met leefbaarheid, bereikbaarheid, natuur en recreatie voor de omgeving, zo valt te lezen op de website over de gebiedsontwikkeling rond VDL Nedcar. De plannen worden uiteraard nog uitvoerig besproken in de gemeenteraden van Echt-Susteren en Sittard-Geleen en in Provinciale Staten.