Drukbezochte prinsenreceptie voor prins Ruud II in het Forum in Sittard

08 jan 2023, 19:11 Nieuws
receptie prins ruud ii marotte 2023
Zaterdagavond werd tijdens een uitstekende carnavalszitting Ruud Rousseau geïnstalleerd als stadsprins Ruud II van Sittard.
Zoals gebruikelijk bood de Senaat van de Marotte Zitterd de nieuwbakken hoogheid een receptie aan. Die werd druk bezocht door particulieren, leden dan wel afgevaardigden van Raden van Elf en hun prinsen, prinsessen en jeugdprinsen uit diverse buurten en kleinere kernen uit de gemeente. Ook de Flaarisse uit Geleen en fracties van lokale politieke partijen gaven acte de présance.
Tijdens deze receptie kon de nieuwe hoogheid alvast kennismaken met zijn toekomstige verenigingsgenoten: de Auwt Prinse Zitterd. Een prinsschap is - uitzonderlijke omstandigheden daargelaten - immers maar één jaar houdbaar. Daarom kreeg prins Ruud II de vraag van praeses Paul Ruigt van de Auwt Prinse of hij van plan was om na zijn prinsschap toe te treden tot dit illustere gezelschap. Zijn 'voorlopige' antwoord luidde bevestigend.
De Auwt Prinse is een bijzondere club, omdat zij haar leden niet zelf kiest. Die verantwoordelijkheid ligt bij Vorst Marot, die in het diepste geheim de prins uitkiest. De praktijk wijst uit dat de gezamenlijke achtergrond - het prinsschap - een goede basis vormt voor een sterke vereniging met de meest uiteenlopende karakters.