DSM doorstaat problemen met bevoorrading en boekt meer omzet

03 nov 2021, 11:10 Nieuws
dsm naamzuil poststraat sittard
Speciaalchemiebedrijf DSM heeft de moeilijkheden met de bevoorrading de afgelopen periode goed doorstaan en boekte een flink hogere omzet.
Het onderdeel Materials, dat aan de auto-industrie levert, groeide fors ondanks de wereldwijde problemen met tekorten aan chips in die sector. In dezelfde periode vorig jaar voelde DSM nog de gevolgen van de coronacrisis.
Bij het onderdeel Materials groeide de omzet met 31 procent. De divisie werd in september nog in de etalage gezet door DSM. Het bedrijf wil zich richten op gezondheid, voeding en biowetenschappen. Bij de kwartaalupdate werd niet bekendgemaakt wat er met de materialendivisie gaat gebeuren.
Bij de grotere divisie Nutrition, die voedingsingrediënten maakt, werd 14 procent meer omzet geboekt. Dat kwam onder meer door een sterke vraag naar ingrediënten voor diervoeding en verzorgingsproducten.
De opbrengsten van het speciaalchemiebedrijf stegen in het derde kwartaal naar 2,3 miljard euro. Dat was een toename van 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst voor aftrek van onder meer belastingen groeide met 26 procent naar 425 miljoen euro.