Dat bewijst Dunja Mucha (41) met de uitgifte van haar boek 'Met één been op het flatgebouw'. Een overwinning voor haarzelf en houvast voor lotgenoten in soortgelijke situaties.
Dunja zet zich in om De impact van onzichtbare schaamte aan het licht brengen en om taboe te doorbreken op psychische kwetsbaarheid en psychisch lijden. Mede door het uitbrengen van haar boek hoopt ze het verschil te kunnen maken en schaamte te doorbreken.
Met één been op het flatgebouw - De impact van onzichtbare schaamte - is een aangrijpende roman, gebaseerd op het levensverhaal van de schrijfster, waarin je meegenomen wordt in de transformatie van overleven naar leven
Over het boek
Voor het oog van de buitenwereld heeft Linda het dik voor elkaar. Maar niets is wat het lijkt: onzichtbare schaamte heeft haar meer schade berokkend dan ze doorhad. Dertig jaar lang heeft ze vele overlevingsstrategieën toegepast om maar niet met haar grootste verdriet geconfronteerd te worden. Op haar zevenendertigste komt Linda in een geagiteerde depressie terecht. Ze wil nog maar één ding: weg uit de situatie waar ze zich in bevindt.
Na weken rondgedoold te hebben in een wereld gevuld met verdovende angst stemt Linda in met een vrijwillige interne opname bij de GGZ. Vastberaden deze laatste kans te benutten om te leren leven, gaat ze de confrontatie aan met haar verleden en haar angsten.
Over de auteur
Dunja Mucha (1979) is al meer dan 20 jaar werkzaam in het internationale bedrijfsleven als manager backoffice. In 2016 begon, na een interne opname bij de GGZ, haar ontdekkingsreis naar zichzelf en kwam haar creativiteit weer tot leven. Schrijven en schilderen zijn haar passies.
'Zijn wie je bent', is het mooiste wat er is en dat gunt ze iedereen.
Dunja is ervan overtuigd dat je ondanks een psychische kwetsbaarheid toch je mooiste leven kunt leven. Dat is de belangrijkste beweegreden waarom ze sinds 1 oktober 2020 Vestigingsmanager van Stichting Creatief Herstel in Limburg is.