'Een belangrijke gebeurtenis uit jouw leven'

10 sep 2015, 23:33 Nieuws
overhandiging dichtbundel vixia week van de alfabetisering 2015
Donderdagmiddag werd in bibliotheek De Domijnen aan de Oude Broeksittarderweg in Sittard een bijzonder boekje gepresenteerd: een gedichtenbundel met de titel 'Een belangrijke gebeurtenis uit jouw leven'.
Het vormt het tastbare resultaat van een project in het kader van de Week van de Alfabetisering, die deze week wordt gehouden. In opdracht van bibliotheek De Domijnen en Vixia heeft Hanneke van der Werf van de Stichting Lezen en Schrijven daarin een workshop gegeven aan een aantal laaggeletterde werknemers van Vixia.
Het boekwerkje, dat in een beperkte oplage van 100 exemplaren werd gemaakt, bevat 24 gedichten - soms vrolijke, maar ook ontroerende - die de deelnemers maakten over een belangrijke gebeurtenis uit hun leven. Voor de een was dat het overlijden van haar vader, voor de ander was het een mooie wandeling in het bos. Het eerste exemplaar werd door Corry van Tankeren, lid van het management team van Vixia, uitgereikt aan wethouder Noël Lebens,
Tijdens de presentatie werd benadrukt hoe groot de kracht van woorden is. Vixia biedt haar werknemers regelmatig cursussen aan om hun lees- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Want goed kunnen lezen en schrijven maakt het leven een stuk makkelijker en vergroot het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. Om haar werknemers verder te stimuleren heeft Vixia in samenwerking met bibliotheek De Domijnen in eigen huis een boekenuitleenpunt voor haar werknemers. Daar worden dagelijks zo'n vijftig boeken uitgeleend.
Op de foto v.l.n.r.: wethouder Noël Lebens, Hanneke van der Werf en Corry van Tankeren (Vixia).