Een wens van Greutsj: "Wees lief voor elkaar op school!"

18 aug , 20:00 Nieuws
school letters smeedwerk cc0 via pxhere
Morgen begint school weer. Greutsj, een platform dat zich inzet voor de kansen van kinderen in Sittard-Geleen, doet een verzoek in het belang van elk kind.
Greutsj vraagt ouders om even een moment tijd te maken om samen met kinderen te praten over hoe we elkaar op school kunnen behandelen.
Het is nooit goed om iemand te plagen of uit te lachen, om wat voor reden dan ook. Of het nu gaat om hoe iemand eruitziet, welke kleren ze dragen, of waar ze van houden. Misschien draagt een klasgenoot elke dag dezelfde schoenen, of heeft hij of zij een rugzak die al wat ouder is. Dat maakt helemaal niets uit, want in die rugzak zitten dezelfde mooie dromen en wensen als in een nieuwe.
We willen jullie vragen om altijd vriendelijk te zijn en te onthouden dat "anders zijn" juist iets moois is. Iedereen hoort erbij, en niemand mag zich buitengesloten voelen.
School is een plek om te leren, niet om elkaar pijn te doen of te concurreren. En weet je, sommige kinderen gaan niet naar huis naar een fijne plek, dus is het extra belangrijk dat we op school lief en begripvol voor elkaar zijn.
Samen kunnen we zorgen voor een warme, veilige plek waar iedereen zich welkom voelt. Laten we er samen voor zorgen dat dit schooljaar positief begint!