Eerste expeditie naar de échte top van de Vaalserberg

21 aug , 9:05 Nieuws
vaalserberg 2
Op zondag 25 augustus vertrekt de First International Vaalserberg Expedition (FIVE) vanuit Berghut Halverwege (halverwege de Vaalserberg) op zoek naar de échte top van de hoogste berg van Nederland.
Meer mensen hebben op de Mount Everest gestaan, dan op de top van de Vaalserberg. Daarom organiseren Dutch Mountain Film Festival en het Institute of Cartopology tijdens festival MAPAWAY deze unieke expeditie.

Nog nooit beklommen

Iedereen kent het Drielandenpunt in Vaals als het hoogste punt van Nederland. Dit punt, op 322,5 meter, is echter niet de top van de Vaalserberg. De échte top ligt ergens verderop, vermoedelijk op ruim 351 meter hoogte. Een plek die nog niet bekend is, nog nooit in kaart gebracht en nog nooit beklommen door de bekende bergbeklimmers.

Vaalserberg niet in het rijtje Seven Summits

Het Institute of Cartopology richt zich deze week tijdens festival MAPAWAY op schatkaarten en zaken die nog niet eerder in kaart zijn gebracht. Een goed moment om de échte top van de Vaalserberg te zoeken. Dutch Mountain Film Festival werkt als initiatiefnemer van de Dutch Mountain Trail mee aan de expeditie. De Vaalserberg ontbrak tot nu toe in het rijtje van de Seven Summits. Het is nog niet duidelijk wat het betekent voor de Seven Summits als de de First International Vaalserberg Expedition de échte top van de Vaalserberg vindt...
Iedereen kan mee met de expeditie naar de échte top van de Vaalserberg. Fysieke en mentale kracht zijn wenselijk, het vermogen om samen te werken is noodzakelijk. De expeditie vertrekt zondag 10 augustus om 10.00 uur na de zegen door de burgemeester van Vaals in Berghut Halverwege (Gemmenicherweg 36). Kijk voor meer informatie op www.mapaway.eu.