Eerste schop in de grond voor centrale onderwijs- en sportlocatie Grevenbicht-Obbicht

06 sep , 8:00 Nieuws
eerste schop cos grevenbicht obbicht
© Gemeente Sittard-Geleen
Woensdag 4 september markeert een bijzonder moment voor de gemeenschap van Grevenbicht-Obbicht. Met de symbolische eerste schop in de grond is de bouw van de langverwachte centrale onderwijs-en sportlocatie (COS) officieel gevierd.
De ceremonie werd bijgewoond door kinderen, teams, vertegenwoordigers van de schoolbesturen, sportverenigingen, gemeente en vele andere belanghebbenden die nauw betrokken zijn geweest bij dit project.

Samen bouwen we aan een plek voor ontwikkeling, leefbaarheid en vitaliteit

Vergezeld door kruiwagentjes, schepjes en emmertjes waren de kinderen van het Kindcentrum De Kingbeek, SV Argo en TC Bicht aanwezig. ‘’In de kruiwagentjes ligt een schepje grond van onze huidige locatie. Dat staat symbool voor de mooie basis die er al ligt. Die basis nemen we mee naar de nieuwe locatie waar we verder kunnen groeien en bloeien,’’ aldus Resy van Leeuwen, schooldirecteur van basisschool de Kingbeek. Tijdens de ceremonie sprak wethouder Yvonne Salvino-Meijer de aanwezigen toe. "Vandaag zetten we samen de eerste stap in de realisatie van een droom die we samen hebben opgebouwd. Dit project staat symbool voor de toekomst van onze kinderen en onze gemeenschap. Samen bouwen we aan een plek voor ontwikkeling, leefbaarheid en vitaliteit," aldus de wethouder. Ze bedankte alle betrokkenen voor hun inzet en benadrukte het belang van samenwerking bij het realiseren van dit soort projecten.

Blik op de toekomst

De bouw van de COS is een belangrijke stap voor de toekomst van Grevenbicht-Obbicht. De komende maanden is de bouw in volle gang, met een geplande opening aan het begin van het volgende schooljaar. Tijdens het bouwproces blijft de gemeente samen met de betrokken partijen communiceren over de voortgang en belangrijke mijlpalen.

Een nieuwe plek waar onderwijs en sport elkaar ontmoeten

De nieuwe COS in Grevenbicht-Obbicht wordt een multifunctionele voorziening waarin onderwijs en sport samenkomen. Met moderne faciliteiten biedt het gebouw onderdak aan Kindcentrum De Kingbeek, SV Argo en TC Bicht. Dit bevordert niet alleen de ontwikkeling, maar ook de sociale interactie en cohesie in de gemeenschap. Met de eerste schop in de grond is een nieuw hoofdstuk begonnen voor de inwoners van Grevenbicht-Obbicht. Een hoofdstuk waarin gemeenschap, samenwerking en vooruitgang centraal staan.

Meer informatie

Meer informatie over de ontwikkelingen rondom de centrale onderwijs-en sportlocatie staat op Unilocatie Grevenbicht-Obbicht | Met Sittard-Geleen (metsittardgeleen.nl).