Egan Bernal wint ingekorte 16e etappe Ronde van Italië

24 mei 2021, 17:00 Nieuws
giro 2021 16 egan bernal
Klassementsleider Egan Bernal is vandaag weer een stap dichter bij de eindzege in de Ronde van Italië gekomen.
De tengere Colombiaan kwam 27 seconden voor zijn achtervolgers – de Fransman Romain Bardet en de Italiaan Damiano Caruso – over de streep in Cortina d’Ampezzo.
De rit van vandaag was vanwege het parcours op voorhand aangewezen als de Koninginnerit van deze Giro, maar werd vanwege het weer door de koersleiding vanochtend ingekort van 212 kilometer naar 153 kilometer. Een aantal beklimmingen werd geschrapt omdat ze door de weersomstandigheden te gevaarlijk waren geworden: op de cols lag sneeuw en de temperatuur lag er rond het vriespunt. Te glad en gevaarlijk voor het peloton.
Bernal gaat na zijn etappezege met een voorsprong van 2 minuten en 24 seconden op nummer twee Damiano Caruso de tweede en laatste rustdag van deze Giro in. De Brit Hugh Carthy staat derde met 3 minuten en 40 seconden achterstand.
Woensdag rijden de renners opnieuw een bergetappe. Gestart wordt in Canazei. In de 193 kilometer lange rit gaat het de eerste 91 kilometer voornamelijk bergaf. Daarna volgen 48 nagenoeg vlakke kilometers tot de laatste 54 kilometer, waarin na de klim naar de Passo di San Valentino nog de slotklim naar Sega di Ala moet worden voltooid. Aankomst bergop.