Eigenwijs, hoezo?

03 nov 2011, 14:02 Nieuws
o8mkg8ns5pajlquiq6o74vjpe 95650

Sittard-Geleen, 03-11-2011 | Vandaag opende Brasserie Eigenwijs haar deuren. Waar van 1 november 2007 tot en met 31 oktober Societea Sittard was gevestigd vindt u nu een horecazaak met een geheel vernieuwd en fris interieur. Ramon Pfennings, de exploitant van de nieuwe horecazaak, heeft met een tiental mensen de afgelopen dagen en nachten keihard gewerkt om de metamorfose van Societea in Eigenwijs te laten slagen.

Sittard-Geleen, 03-11-2011 | Vandaag opende Brasserie Eigenwijs haar deuren. Waar van 1 november 2007 tot en met 31 oktober Societea Sittard was gevestigd vindt u nu een horecazaak met een geheel vernieuwd en fris interieur. Ramon Pfennings, de exploitant van de nieuwe horecazaak, heeft met een tiental mensen de afgelopen dagen en nachten keihard gewerkt om de metamorfose van Societea in Eigenwijs te laten slagen.

Geen franchise meer
"Societea is een franchiseketen van Sligro. Voor een startende ondernemer heeft een franchiseformule onmiskenbare voordelen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunt gebruik maken van de know-how, ervaring en ondersteuning van de franchisegever. Toch hebben we na 4 jaar besloten niet verder te gaan als franchisenemer."

Eigenwijs
Waarom werd gekozen voor de naam Eigenwijs? Volgens een van Ramon's zussen is eigenwijsheid een familietrekje. Ramon vervolgt: "Eigenwijs als we zijn zien we meer mogelijkheden wanneer we niet meer zijn gebonden aan een aantal voorschriften die binnen een franchiseformule worden gesteld. In de nieuwe zaak hebben we zo alle vrijheid in de keuze van de producten die we aanbieden en kunnen we helemaal zelf onze menukaart samenstellen. En die kaart is uitgebreider en beter afgestemd op de wensen van onze klanten, met zoveel mogelijk verse producten. Helemaal op eigen wijze: Eigenwijs, vandaar!"

Ramon Pfennings: Eigenwijs

Personeel
Al het personeel dat bij Societea Sittard in dienst was is overgenomen door Eigenwijs. Naast bedrijfsleider Judith Houben (voormalig uitbaatster van Wie Vreuger op de Sittardse Markt) en chefkok Daan Alders (al 20 jaar ervaring in de horeca) werken er 2 full-time en 8 part-time krachten.

Veel variatie
Bij Eigenwijs kunt u natuurlijk terecht voor een standaard zeer uitgebreid kopje LaVazza koffie: keuze uit 20 soorten, of een kop thee: keuze uit 40 soorten. Daarnaast is er een zeer uitgebreide lunch- en dinerkaart, met daarop veel gerechten die met verse producten worden bereid. De zaak is - ook letterlijk - laagdrempelig en biedt iedereen, jong en oud, 7 dagen per week de mogelijkheid om er iets te eten en te drinken. Op zon- en maandagen is Eigenwijs geopend van 11.00 tot 20.00 uur, op donderdagen van 09.00-21.00 uur en op alle overige dagen van 10.00-20.00 uur.

Brasserie Eigenwijs: Molenbeekstraat 6/10, 6131 EG Sittard, tel. 046-4513427. Website: www.brasserie-eigenwijs.nl .