Er is nog plek op de Koningsdag kunstmarkt in Sittard

21 mrt 2017, 10:14 Nieuws
img 4880
Op donderdag 27 april is het Koningsdag en dan organiseert Stichting Oranjecomité Sittard voor de negende keer een gezellige kunstmarkt in de oude binnenstad van Sittard.
Oude Markt, Kloosterplein en Paardestraat veranderen die dag in een podium waar meer dan 70 kunstenaars de mogelijkheid krijgen acte de présance te geven. Er zijn inmiddels een groot aantal aanmeldingen maar kunstenaars uit de regio kunnen zich nog aanmelden. De kunstmarkt duurt van 10:30 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk.
Zoals ieder jaar wordt er verrassende kunst voor jong en oud geboden. U kunt onder meer verwachten sieraden, glaskunst, fotografie, beelden van keramiek en steen en kristalkeramiek, Tiffany, juwelen, parels, zilversmeedkunst, borduurdesign, schilderijen in olieverf en acryl, aquarellen, edelsmeden, handgemaakte kleding, woordkunst, sieraden uit afvalmaterialen en gebruikt rubber, kinderboeken en vertelpakketten en nog veel meer.
De deelnamekosten bedragen € 10 en voor dat bedrag krijgt men een complete marktkraam met zeil, koffie met gebak en oranjebitter. Aanmelden kan via een mailbericht aan [email protected]. Overigens kan men zich die dag ook gratis presenteren op een modeshow. De kunstmarkt wordt gelardeerd met diverse optredens en levende muziek. In de Putstraat met uitloop naar de Markt wordt vanaf 10:00 uur op koningsdag een kindervrijmarkt gehouden. Hiervoor hoeft men zich niet aan te melden.
Zie voor het complete programma en voor aanmelding voor de kunstmarkt www.hetoranjcomitesittard .