Er lijkt nu echt schot te komen in de aanpak van de Mariahof in Overhoven

08 nov 2023, 8:00 Nieuws
mariahof overhoven sittard jupieter
Al een jaar of tien is de verloederde en leegstaande Mariahof aan de Geldersestraat de steen des aanstoots van de Sittardse wijk Overhoven.
Het voormalige klooster van de paters MSC (missionarissen van het Heilig Hart) staat al jarenlang leeg in afwachting van een koper en een nieuwe bestemming. Het door architect Jos Wielders ontworpen complex heeft de status van rijksmonument, dus het omturnen ervan in een volgens de huidige normen leefbaar en bewoonbaar pand is geen sinecure.
Het complex werd vier jaar geleden gekocht door het in Maastricht gevestigde vastgoedbedrijf Jupieter. Het bedrijf is de afgelopen jaren bezig geweest met het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van het pand: het wordt een woonzorglocatie voor senioren, die zal worden gerund door Gen Residenties/Nobama Care.
Nu er zicht is op de laatste vergunning verwacht Jupieter snel met de bouw te kunnen starten.
Afgelopen maandag belegde Jupieter voor buurtbewoners een bijeenkomst in Basisschool Overhoven. Een vijftigtal belangstellenden liet zich informeren over het traject dat tot nu toe is doorlopen en wat er in de nabije toekomt gaat gebeuren.
Goed nieuws voor de buurt, dat binnenkort eindelijk een einde komt aan de verloedering van het complex en dat het een mooie nieuwe bestemming krijgt.
mariahof overhoven wordt binnenkort opgeknapt