Euregionale samenwerking gezondheidsdiensten

jul 19 2020, 10:10 Nieuws
verpleegkundestudenten corona
Een aantal gezondheidsdiensten in de Euregio gaan kennis uitwisselen en de communicatie verbeteren naar aanleiding van de coronacrisis.
Het betreft GGD Limburg-Noord, GGD Zuid-Limburg, de 'Gesundheitsämter' van de Kreis Viersen, de Rhein-Kreis Neuss en de steden Düsseldorf, Mönchengladbach en Krefeld, euPrevent en EPECS (European Patients Empowerment for Customised Solutions).
Bij de uitbraak van het coronavirus is gebleken dat de gezondheidsdiensten aan beide kanten van de Nederlandse en Duitse elkaar niet goed kennen. Het doel van de samenwerking is kennis uit te wisselen over thema's als overdraagbare ziekten, zoals COVID-19, mazelen en griep, over de gezondheid van jeugd, moeilijk te bereiken doelgroepen en migranten. Thema's die goed aansluiten bij de Sociale Agenda van de Provincie Limburg. Er worden workshops, studiedagen, burgerforums en stages voor professionals georganiseerd.
Het project Sustainable Healthy Euregio (SHE) krijgt twee jaar lang Europese subsidie uit het INTERREG Deutschland-Nederland programma van de Euregio Rijn-Maas-noord, de Provincie Limburg, en het Ministerie van economische zaken van Noordrijn-Westfalen. Het initiatief voor SHE is genomen door de euregionale kennismakelaar in opdracht van de Provincie Limburg. Doel is het realiseren van een duurzame samenwerking tussen beide landen.
Bron: Provincie Limburg