Ex-lid Satudarah aangehouden wegens poging tot afpersing

07 jun 2017, 11:40 Nieuws
politieauto 7366532750 d3639573ba z ramon vasconcellos cc by sa 20 flickr
De politie heeft woensdagochtend in Blerick een man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij in 2015 een uitbater van een horecazaak in Geleen heeft geprobeerd af te persen.
In de woning van de 30-jarige verdachte in Brunssum heeft een doorzoeking plaatsgevonden. Ook een woning in Geleen werd doorzocht. In beide panden is een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit ongeveer 300 hennepplanten in Brunssum, en 85 hennepplanten in Geleen. In verband met deze hennepkwekerijen zijn er nog twee verdachten aangehouden in de woning in Geleen. Het gaat om een 58-jarige man en 53-jarige vrouw. De verdachten zijn in beperkingen gesteld.
Ten tijde van de afpersing was de verdachte lid van OMG Satudarah. Hij wordt niet alleen verdacht van afpersing, maar ook van witwassen en overtreding van de opiumwet.

Outlaw Motorcycle Gangs (OMG)

Het is algemeen bekend dat een aantal leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's) regelmatig in verband te brengen is met zware criminaliteit die de samenleving ondermijnt en met normoverschrijdend gedrag. Zij houden zich onder andere bezig met afpersing, de handel in verdovende middelen maar maken zich ook schuldig aan ernstige (gewelds)misdrijven, zoals wapenhandel, brandstichting, intimidatie en fraude. Dit tast de veiligheid van burgers en ondernemers aan.