Fanfare Sint Jan benoemt ereleden en huldigt jubilarissen

10 apr 2022, 20:00 Nieuws
sint jan ereleden en jubilarissen 2022
Op zondag 10 april werden zes leden van Fanfare Sint Jan (Leyenbroek, Sittard) benoemd tot erelid van de vereniging.
In het bijzijn van hun familieleden en de hele Sint Jan-familie werden Anja Slenter-Jamar, Albert Mioch, Harrie van Dael, Jozef van Dael, Gerrit Rademakers en Lenie Ubachs in het zonnetje gezet.
Alle ereleden die vanwege hun 50-jarig lidmaatschap deze titel ontvangen hebben zich natuurlijk ook verdienstelijk gemaakt voor de vereniging. Of het nu ging om het begeleiden van de jeugd, het klussen in het verenigingslokaal of anderszins. Daarvoor is de vereniging hen zeer erkentelijk. (Lees verder onder de foto.)
sint jan ereleden 2022
Ereleden, v.l.n.r.: Anja Slenter-Jamar; (zittend:) Gerrit Rademakers; Albert Mioch; Lenie Ubachs; Harrie van Dael en Jozef van Dael.
Anja Slenter-Jamar, meer dan 50 jaar lid, actief muzikante (saxofoon) woont en werkt in de provincie Zeeland. Samen met haar man zijn ze lid gebleven van de Sint Jan-familie en komen ze zeer regelmatig over voor een repetitie en/of uitvoering. Anja heeft een tijd lang een bestuursfunctie gehad. Ze is sinds haar twaalfde lid van fanfare Sint Jan.
Albert Mioch, meer dan 50 jaar lid, actief muzikant (tuba), begon op zijn twaalfde op piston. Heeft daarna gespeeld op bugel, maar speelt al sinds de jaren 80 op bariton/tuba. Hij weet de leden te binden en te boeien met mooie historische verhalen.
Ook voormalig tubaspelerHarrie van Daelis meer dan 50 jaar lid. Harrie heeft de allereerste jaren van de fanfare gekend. Bijna 70 jaar geleden dus. Hij is samen met zijn vrouw jarenlang actief geweest binnen de vereniging. Tot zeer recent speelde Harrie tuba. Hij was dus meer dan 65 jaren actief als muzikant.
Wat voor Harrie geldt, geldt evenzeer voor zijn broerJozef van Dael. Ook hij is vanaf de oprichting bij de fanfare en dus ook meer dan 65 jaar lid. Jozef (Zef voor de fanfareleden) heeft zich behalve als muzikant vooral
verdienstelijk gemaakt met al zijn vrijwilligerswerk binnen de vereniging.
Oud-bugelspeler Gerrit Rademakers
is alweer een tijdje geleden gestopt als muzikant, maar hij is nog steeds actief als bestuurslid. Onder zijn beheer waren de instrumenten en de muziekbibliotheek. Vandaag de dag voorziet hij het bestuur van adviezen en onderhoudt hij contacten met externe partijen. Gerrit heeft mede op voorspraak van de fanfare een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.
Lenie Ubachs
is al jaren het kloppend hart van de vereniging. Er ontgaat haar niets. Regelmatig wordt het bestuur door haar getipt. Haar belangrijkste verdienste is echter het beheer van de zaal en haar rol binnen het damescomité. Voor dit werk en al haar overige vrijwilligerswerk is Lenie ook een paar jaar geleden Koninklijk onderscheiden.
Naast deze ereleden ontvingen op 10 april ook zes jubilarissen hun eretekens van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Het betreft Frank van Berlo (voorzitter, 10 jaar lid); Fred Evers (25 jaar lid); Anja Slenter-Jamar (50 jaar lid); Ruud Smits (10 jaar lid); Giedo Renkens (25 jaar lid) en Hetty Thijssen (25 jaar lid).