Financiële steun voor gemeenschapsaccommodaties

31 jan 2021, 16:04 Nieuws
euros en stadhuis sittard mei 2020
De maatregelen om COVID-19 onder controle te krijgen en te houden trekken een zware wissel op de exploitatie van de gemeenschapshuizen in onze gemeente.
De gemeenschappen, en daarmee direct ook de gemeente, hebben belang bij de instandhouding gemeenschapsaccommodaties. Als alle beperkingen van het gebruik opgeheven worden, moeten wij er allemaal op kunnen vertrouwen dat de accommodatie 'gewoon' weer open kan. Dan moeten verenigingen, zorginstellingen en inwoners er weer gebruik van kunnen maken als vanouds.
Daarom heeft het College van B&W van Sittard-Geleen besloten om (gedeeltelijk) huur kwijt te schelden en waar nodig meer ondersteuning te bieden. Dat wordt per gemeenschapsaccommodatie bekeken, want dat is maatwerk. Niet elke accommodatie heeft hetzelfde nodig.
Uitgangspunt is dat de gemeente de infrastructuur van gemeenschapsaccommodaties in stand wil houden. Vooraf moet echter wel duidelijk zijn dat de gemeente niet zal bijdragen in derving van (exploitatie)inkomsten. Het gaat om vaste lasten die de organisatie niet (meer) kan dragen.
Diverse organisaties hebben al contact met de gemeente opgenomen en verzoeken om ondersteuning ingediend. De gemeente zal met alle organisaties contact opnemen.